PIANOCONCERTEN ROND INTERNATIONALE PIANODAG

Rond de 88e dag van het jaar, 88 keys World Piano Day, eert Theaters Tilburg het veelzijdige instrument met twee pianoprogramma’s. Het optreden van pianist Matteo Myderwyk & Nightports vindt plaats op 30 maart. En een dubbelprogramma met de lyrische jazzpianist Jeroen van Vliet en klassiek pianotalent Caspar Vos staat gepland op 31 maart.

Op zaterdag 30 maart is het de beurt aan de veelzijdige pianist Matteo Myderwyk & het Britse Nightports in de studio van Theaters Tilburg. Met drie vleugels en elektronica doet Nightports misschien nog wel het meeste denken aan Pianodag-oprichter Nils Frahm. De ster van de jonge Amsterdamse pianist en organist Matteo Myderwyk (Fontys Conservatorium Tilburg) is snel rijzende.

De laatste jaren speelde hij op de grote podia van Nederland en is hij een graag geziene gast op festivals als Into The Great Wide Open. Zijn muziek beweegt zich tussen minimal, jazz en pop, met als grootste verwantschap componisten Nils Frahm en Steve Reich.Op zondag 31 maart maken de pianisten Jeroen van Vliet en Caspar Vos hun opwachting in een dubbelprogramma in de concertzaal. Jeroen van Vliet is de poëet onder de Nederlandse jazzpianisten en met grote regelmaat op de grote (jazz)podia te horen zoals het North Sea Jazz Festival. Hij levert kristalheldere muziek en is een meester in nuances. Voor hem op het podium het sympathieke, eigenzinnige klassieke pianotalent Caspar Vos. Op het programma staat o.a. werk van de onbekende Russische componist Nikolai Medtner, hartstochtelijke en betoverend mooie muziek die doet denken aan romantici als Chopin en Schumann.

Verkoopinformatie 
De concerten vinden plaats op 30 en 31 maart in verschillende zalen van Theaters Tilburg. Tickets zijn te bestellen via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20. 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.