PIUSHAVEN: MAX VAN ZON EN QUIET TILBURG KRIJGEN FLINKE BEDRAGEN

Vandaag organiseerden de horecaondernemers van Stadsbrouwerij 013 een nieuwjaarsborrel op hun nieuwe aanwinst partyboot De Albatros. De organisators maakten van de gelegenheid gebruik om  aan de Quiet Tilburg en Max van Zon (je kent hem wel) cheques uit te reiken van de goede doel gelden die zijn verzameld tijdens Piushaven Gloeit een aantal weken geleden. 

Max van Zon
Marly, horecavoorzitter Piushaven, en Wilma, bewoonster van de Piushaven, overhandigden de cheques. Onze held Max kreeg een cheque ter waarde van €520,- om zijn missie om de Piushaven schoon te houden mee voort te zetten. Het geld wordt in vier wekelijkse termijnen over een jaar betaald en is bestemd voor benzine en onderhoud aan het bootje dat de gemeente hem geschonken heeft. Max was totaal overrompelt van het bedrag en het feit dat zijn moeder de uitreiking zo goed geheim had gehouden. Hij wist nog van niks toen hij De Albatros in kwam gewandeld. ,,En als je tijdens het varen een keer dorst hebt kan je altijd bij een van de horecazaken van de Piushaven binnenlopen voor een frisje.” voegt Marly toe. 

Max ontvangt zijn cheque van €520,-

Quiet Tilburg
Daarnaast werd het goede doel Quiet Tilburg in het zonnetje gezet door de horecaondernemers, bewoners en winkeliers van de Piushaven. Met een cheque van wel €2000,- om de minder bedeelden te laten genieten van een heerlijke avond uit in een van de vele horecazaken die Tilburg rijk is. Esther van Quiet Tilburg nam de cheque in ontvangst: ,,Ik vind het heel mooi om te merken dat heel Tilburg met ons mee denkt en helpt. Het is vooral leuk om te zien dat jullie zo’n hechte gemeenschap zijn en dat de bewoners, horecaondernemers en winkeliers zo nauw samenwerken om de Piushaven, en Tilburg, te verbeteren.” 

Esther ontvangt de cheque van €2000,- namens de Quiet Tilburg

,,We hebben voor de Quiet Tilburg gekozen omdat het zo’n mooi initiatief is dat zijn roots in Tilburg heeft. Vooral aan het einde van het jaar, wanneer iedereen lekker uit eten gaat en zichzelf verwend, wil je dat mensen die het niet zo breed hebben ook mee kunnen genieten. En Max, ja, dat spreekt voor zich. Hij is de held van de Piushaven. En hij heeft na Piushaven Gloeit ook nog eens meegeholpen om de lantaarntjes die mensen konden kopen [waarvan de opbrengst werd gedoneerd aan een goed doel] uit het water te halen. ” aldus Marly.

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.