PLANNEN TILBURGSE KERMIS 2018 BEKEND GEMAAKT

PLANNEN TILBURGSE KERMIS 2018 BEKEND GEMAAKT

Over ongeveer zes weken barst hij los, de Tilburgse Kermis 2018. Erik de Ridder heeft de plannen bekend gemaakt tijdens de officiële kickoff-bijeenkomst. De kickoff vond 8 juni plaats bij de onlangs gerestylde Auberge du Bonheur. Nieuw zijn onder meer de slaapbubble om een nachtje op de kermis te blijven slapen en de opblaaskerk waar je kunt trouwen (voor de gein).

Op 24 november werd de opstelling van de Tilburgse Kermis door Erik de Ridder al gepresenteerd. Tijdens de Tilburgse Kermis 2018 zullen er een aantal oude bekenden terugkeren. Zo zijn de gigantische glijbaan Rutsch en de spannende attractie Black Hole terug van weggeweest en zijn ook enkele prijswinnaars uit 2017 er weer bij, zoals het Tirolerdorp en de Wildwaterbaan. Andere hoogtepunten die volgend jaar op de kermis te vinden zijn, zijn de zweefmolen van 80 meter hoog en het reuzenrad met gesloten gondels.

Er staan dit jaar meer dan 200 attracties die samen een lint van 3 kilometer vormen. Bezoekers kunnen onder meer deelnemen aan de Kermisrun, er is een parade van reuzen over het kermisterrein en er rijdt een treintje over de kermis voor het vervoer van de bezoekers. Er staat ook een gigantische roze opblaaskerk waar je voor de gein kunt trouwen, inclusief een huwelijksnacht in de BubbleSuiteRoom.

 

Het Tirolerdorp is terug van weggeweest, dit dorp met attracties en huisjes in Tirolerstijl was vorig jaar een succes. Op het Spoorplein komt een grote wildwaterbaan te staan. De Starflyer, een enorme zweefmolen van meer dan 100 meter hoog, is ook van de partij op de kermis. Net als attracties als de Free fall en de Rutsch.

Er komt een junior kermiswethouder, een kermiswethoudertje dus, die 1 dag de scepter zwaait op de kermis. Er is straattheater, een openluchtcircus en bezoekers kunnen kermis-merchandise kopen via de kermissite. Uiteraard staan vaste onderdelen als de Roze Maandag en de Blauwe Zondag ook op het programma.

De Tilburgse Kermis vind dit jaar plaats van 20 t/m 29 juli. Voor meer informatie ga je naar de officiële kermis website.

Bron: www.tilburg.nl

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.

X