PLUG IN KOVACS: EEN KIJKJE IN HET LEVEN VAN BEKENDE MUZIKANTEN

Altijd al meer willen weten over het leven, het werk, de ambities en de inspiratie van bekende muzikanten? Poppodium 013, Hifi Klubben & FaceCulture organiseren op woensdag 7 november de tweede editie van ‘Plug In’ waarin bekende muzikanten live geïnterviewd worden en er kijkje achter de schermen van de muziekindustrie wordt gegeven. Wij Zijn Tilburg ging langs bij Joep Smeets in 013 om meer te weten te komen over het Plug In en de gast van deze editie. 

“We wilden al een lange tijd een concept lanceren waarin bekende muzikanten het publiek een kijkje in hun leven geven. Toen kwamen we in contact met FaceCulture, die met ‘Behind The Music’ al een tijdje bezig waren met dit soort interviews, en besloten we om dit live in 013 te organiseren onder de naam ‘Plug In’. Catchy naam toch?” aldus Joep. 

Op de eerste editie van Plug In die in september plaatsvond was Mark Jansen, gitarist van de symfonische metalband Epica, te gast. Het interview met deze metal held heeft bijna twee uur geduurd. “Dat was heel interessant. We hebben die avond zijn hele carrière besproken; zijn inspiratiebronnen, hoe hij is doorgebroken, hoe hij zijn bands [Epica en After Forever] is begonnen. En naderhand heeft Mark ook nog even opgetreden.” 

Op deze editie is Kovacs te gast. De Nederlandse zangeres heeft het in korte tijd ver geschopt met haar zwoele jazz stem. En tijdens Plug In vertelt zij hoe ze de afgelopen jaren heeft beleeft. Hoe ze bij Kovacs uit zijn gekomen? “Die stond heel hoog op ons lijstje. Ze is een van de meest talentvolle zangeressen uit de regio Brabant. Ze is nog niet zo oud en heeft al best veel meegemaakt.” Dat belooft wat! Er is tijdens Plug In ook een gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen. “En natuurlijk zal Kovacs na haar interview ook nog een aantal nummers zingen.” belooft Joep. 

Tijdens het interview worden er videofragmenten getoond. Deze zijn speciaal voor Plug In opgenomen. De interviewer, Martin Kuiper van FaceCulture, is speciaal voor de show langs gegaan bij Kovacs en heeft mensen uit haar naaste omgeving geïnterviewd. Zoals haar moeder en muzikanten waar ze nauw mee heeft samengewerkt. Deze fragmenten geven je dus een kijkje in het leven van de zangeres.

Joep en zijn team zijn begonnen met artiesten uit Nederland. “Maar we willen ook internationale muzikanten uitnodigen. Dat is alleen net iets lastiger omdat die hier natuurlijk niet wonen. En zo’n tour is meestal erg intensief, dus dan is het moeilijk om daar naast nog iets als een interview te plannen. Maar dat komt nog wel. Er zijn natuurlijk ook gewoon genoeg goede Nederlandse muzikanten die we kunnen vragen.” 

Volgende week woensdag is de editie van Plug In met Kovacs. “En volgend jaar hebben we ook al twee edities gepland, één in februari en één in april. De namen staan alleen nog niet helemaal vast, maar ik kan je beloven dat het heel leuk wordt.” aldus Joep. 

Wij geven vandaag in de mok ook twee kaarten weg voor Plug In: Kovacs. Wees dus snel, dan ben je er woensdag gratis bij!

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.