PLUK JE SOEP WORKSHOP BIJ STADSTUINDERIJ PIUSHAVEN

Schermafbeelding 2019-04-04 om 12.17.57
StadsTuinderij Piushaven is een collectieve tuin aan de Havendijk waar ruim 50 vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen. Daarnaastwonen er ook bijen, varkens en kippen. De tuin is een project van stichting Het Werkt waar mensen van verschillende komaf elkaar inspireren, zich in een natuurlijke omgeving kunnen ontwikkelen en samen waardevolle activiteiten ondernemen.

De stadstuin wil stadsbewoners inspireren om goed en gezond te eten. En dat hoef je niet ver te zoeken! In de tuin groeit groen lekkers, maar ook gewoon in het wild. Daarom organiseert wildplukgids Myra Rek vrijdag 12 april een heuse ‘Pluk-je-Soep workshop’. Een ontdekkingstocht naar eetbare planten en kruiden in de tuin én de berm langs de Piushaven. Myra weet precies wat je wel en wat niet kunt eten, wat de naam, smaak en werking is van alles wat er groeit en bloeit. Zij plukt het hele jaar in het wild. Met alle zelf geplukte eetbare planten maken de deelnemers een heerlijke soep en smeerseltjes die gezamenlijk opgegeten worden.

Deelname € 12,50 per persoon, inclusief lunch. Graag aanmelden vóór 11 april via info@stadstuinderijpiushaven.nl.

 

Voor meer informatie zie www.stadstuinderijpiushaven.nl.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.