POLLY WIL EEN HONDENSPEELTUIN!

hondenspeeltuin Femke
Hondenbaasjes en hondenliefhebbers opgelet! Ingrid Mutsaers-Obbens, Femke Tops en Dominique zijn een initiatief gestart om een hondenspeeltuin in Tilburg te realiseren. Want zij geloven dat er in Tilburg een plek mist waar de hond vrij los kan lopen, zijn energie goed kwijt kan en soortgenoten kan ontmoeten. De gemeente wil graag dat de hondenspeeltuin een burgerinitiatief wordt, echter, als er voldoende handtekeningen worden verzameld mag het idee gelijk gepresenteerd worden in de gemeenteraad! 

De dames geloven dat het voor het welzijn en de gezondheid van de hond nodig is dat deze veilig en vrij soortgenoten moet kunnen ontmoeten. Een hond leert daardoor veel van soortgenoten, kan plezier maken en kan zijn energie kwijt. Ze geloven dan ook dat dit zorgt voor een goed contact tussen hond en baas. In de speeltuin kunnen niet alleen honden elkaar ontmoeten, het is ook een plek waar baasjes elkaar ontmoeten om kennis uit te wisselen en een band op te bouwen met medebezoekers. Daarnaast denken Ingrid, Dominique en Femke dat een hondenspeeltuin ervoor zorgt dat hondenbezit in de stad onder overlast geeft voor mede-stadbewoners.

Waarom in Tilburg?
In Tilburg is er nog geen hondenspeelplaats, en een aantal uitlaatveldjes waarop honden los mogen lopen zijn slecht onderhouden. Daarnaast worden honden in parken losgelaten, waar dit niet is toegestaan. In het nieuwe Spoorpark zijn honden zelfs helemaal niet welkom. Daarnaast zijn van alle gemeentes in Nederland in Tilburg de hondenbezitters een van het duurst uit als het gaat om de hondenbelasting. In steeds meer gemeenten wordt de hondenbelasting juist afgeschaft. Wij betalen in Tilburg nog altijd gewoon hondenbelasting. ,,Wij zouden graag in Tilburg iets terug willen zien voor honden en hun eigenaren.”

Sta jij achter het initiatief van Ingrid, Dominique en Femke? Laat dan je stem horen! Je kunt stemmen op https://maakjepunt.nl/vacature/plans-hondenspeeltuin/ om het idee bij de presentatie in de gemeenteraad kracht bij te zetten, zodat het werkelijkheid mag worden. Hoe meer stemmen, hoe beter! Verder kunnen hondenbezitters een foto van hun hond achterlaten op onze instagrampagina www.instagram.com/hondenspeeltuintilburg

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.