POP-UP STADSSTRAND VOOR THEATERS TILBURG

Final POP UP Strand (1)
TILBURG - Noem het Strand aan de Concertzaal, De Schouwbeach of Theaters aan zee, de kogel is door de kerk: Het Tilburgse stadsstrand komt dit jaar alvast terug als pop-up versie op het voorplein van Theaters Tilburg. Op maandag 8 juli gaat de hotspot, Beachy genaamd, open en op vrijdag 12 juli is de officiële opening.

Foto: Impressie van Beachy voor Theaters Tilburg.

Al sinds afgelopen najaar was een editie van Beachy in 2019 nog een groot ongewis. Van de Spoorzone, naar onmogelijk, naar het Koningsplein, naar rondreizende karavaan, naar opnieuw onmogelijk. Maar sinds eind april gloorde weer hoop voor het initiatief Beachy. Met dank aan Bas Verberk (D66) en het Brabants Dagblad kon Theaters Tilburg-directeur Rob van Steen een helpende hand uitsteken. Hij wil de foodtruck met strandzand, stoeltjes en palmbomen graag voor de deur van restaurant Lucebert hebben. Dat plan voert hij momenteel uit, samen met initiatiefnemer Tim Frenken. ,,Ik las in de media dat het vastliep, terwijl het een leuk idee is”, zegt Theaters Tilburg-directeur Rob van Steen. D66-raadslid Bas Verberk – die de kwestie al eerder in de politiek aankaartte – bracht Van Steen vervolgens in contact met Frenken. Om zo Beachy naar de cityring te halen.

Van Steen lacht: ,,We hebben toch al een golfbaan voor de deur, daar kan nog wel een strand bij.” Hij wil graag laten zien wat er allemaal met de ruimte mogelijk is. ,,In de toekomst komt hier natuurlijk het stadsforum en ik droom al langer van zo’n belangrijke ontmoetingsplek. Ik probeer nu al de omgeving en bestuurders te laten zien wat er allemaal wel niet mogelijk is met dit gebied, deze kant van de stad. Zulke initiatieven, welke niemand verwacht voor een theater, maken de binnenstad nog levendiger, creatiever en wekken weer nieuwe ideeën en inzichten op.” Een bezoeker van Theaters Tilburg, een dame op leeftijd, sprak hem afgelopen week aan, onwetende dat hij de directeur is en zei ,,Heeft u dat gehoord, van dat stadsstrand hier voor de deur. Dat kan toch niet voor een schouwburg!”,,Ja ik heb het gehoord, maar dat past toch niet? Hoezo niet, komt u hier wel eens in de zomer dan?” verteld hij lachend.

De inkt druipt nog van de plattegrond, een oude SRV-wagen wordt momenteel omgebouwd tot foodtruck, en de hoeveelheid kuub strandzand word berekend. ,,We hebben een goede samenwerking met een fantastische bierbrouwer die dit op korte termijn allemaal mogelijk maakt, daarom kunnen we nu lekker doorpakken” geeft Tim aan terwijl hij nog twee nieuwe moodboards tegen de muur van zijn kantoor aan niet. Het moet echt een low-key ontmoetingsplek gaan worden, gewoon een beetje zonnen, barbecueën en voornamelijk verblijven ,,eigenlijk zoals op ieder ander strand, niets pretentieus, genieten van elkaar en van het weer. Je mag alleen komen, of met je vrienden, maar kunt bij ons ook met een hele groep terecht voor bijvoorbeeld een volledig verzorgde barbecue”. Het is iedere dag met mooi weer geopend tot het einde van de zomer, ze sluiten af samen met de opening van het theaterseizoen ergens begin september ,,Er is dan een klein festivalletje naast de cityring, dat gaat echt hartstikke tof worden.” De strandstoeltjes verdwijnen dan tijdelijk in de opslag, in de zomer van 2020 komt het weer terug, maar dan groots ,,Dan is het stadsstrand ècht weer helemaal terug, in samenwerking met SDK vastgoed en dan hebben we het over bijna 2500m² aan strandzand!”

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.