PRINSES LAURENTIEN BRENGT BEZOEK AAN LOCHAL

Prinses Laurentien LocHal
Prinses Laurentien bracht op dinsdag 10 juli een informeel bezoek aan de LocHal samen met Francine Houben (Mecanoo), architect van de inrichting van de Bibliotheek LocHal. Zij werken samen om het belang van bibliotheken als “toegankelijke, verbindende en onafhankelijke huiskamer van een gemeenschap” op de kaart te zetten. De prinses is erg onder de indruk van zowel de plek als de missie en programmering van de LocHal.

Peter Kok, directeur Bibliotheek Midden-Brabant. “Het was een hele eer om prinses Laurentien te ontvangen en rond te leiden door de LocHal. We hebben niet alleen het gebouw bekeken, maar ook uitvoerig gesproken over het belang van taal en lezen voor kinderen. Tegenwoordig zijn we aan tafel meer met onze telefoon bezig zijn dan dat we praten met onze kinderen.  Daardoor horen kleine kinderen steeds minder woorden in hun eerste levensjaren en starten er steeds meer kinderen met een taalachterstand aan de basisschool. Prinses Laurentien is al meer dan 20 jaar bezig met dit vraagstuk en ze heeft in Nederland laaggeletterdheid op de kaart gezet. Het was een heel interessante ochtend met twee bijzondere vakvrouwen.”

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.