Rapper Jebroer opent ADE met Tilburgse cover

Een zaal vol zwetende twintigers staart naar het podium. De line-up met Mr. Polska, The Darkraver en Cesqeaux liegt er niet om, maar toch zijn de meeste bezoekers echt voor dit moment gekomen: Het optreden van Jebroer. Op grote ledschermen verschijnen verschillende nieuwsberichten omtrent de rapper. Op het podium verschijnen twee nonnen. Er klinkt een mysterieuze lage toon en later een neuriënde vrouw. Dit is geen plaat van Jebroer toch? …

Tijdens de eerste nacht van het Amsterdam Dance Event (ADE) opende de rapper Jebroer zijn set met een Tilburgse cover van zijn hit “Engeltje”. De rapper, welke recent een veelbesproken en enigszins omstreden hit scoorde met het nummer “Kind van de Duivel“, presenteerde woensdag een nieuw feestconcept in de Q-factory in Amsterdam, genaamd Paranoia. De line-up is een opsomming van vrienden en collega’s van de rapper en hun muziekstijlen grenzen allemaal tegen de hardere genre’s aan. Een verrassende keuze dus door Jebroer om juist met de akoestische versie van het duo Kees & Kuuk zijn show te beginnen, overgoten met een typisch “Jebroer sausje”, zoals hij zelf zegt.

Sophie Kerkhof en Sanne Tuinder (afgestudeerd aan de opleiding Artiest/Drama in Tilburg) zijn ongeveer een maand geleden als hun alter-ego’s Kees en Kuuk de studio van de Tilburgse Dr. Moon ingedoken om samen met de heren van Skoften Sloopservice een speciale versie van de hit “Engeltje” te maken. Toen de DJ’s een filmpje van de zingende dames als teaser online gooide, werd de video al snel 32 duizend keer bekeken.

De mannen achter de Skoften Sloopservice, Tim (ook uit Tilburg) en Evert (Alphen aan de Rijn), timmeren hard aan de weg en stonden zo afgelopen jaar al op Defqon1, Paaspop en in de studio van 3FM. Door hun optredens en videos scoorden zij binnen korte tijd al bijna 10.000 likes op hun Facebook. Tilburgs talent èn samenwerkingen waar we trots op mogen zijn!

Wil je zien èn horen hoe het er daar aan toe ging in Amsterdam? Een bezoeker filmde het moment dat Jebroer het nummer van Skoften Sloopservice en Kees & Kuuk draaide.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.