RECENSIE: THE CAT’S BACK

RECENSIE: THE CAT’S BACK

Gefrituurde Kip, gefrituurde uienringen, gefrituurde krab, cheese fries, hamburgers, buffalo wings. Sommige tenten zetten tegenwoordig alles op alles om een bezoek van Culisjors af te dwingen. The Cat’s Back had natuurlijk al snel mijn aandacht met bovengenoemde verleidelijkheden, maar deze jongen speelt nu eenmaal graag hard to get. Om daar vervolgens alweer snel spijt van te krijgen want jongensjongens wat een parel aan de paleisring is dat zeg, op 100% zeker. Foto: Culisjors.

De bestelling was snel geplaatst. Met een nonchalant tikje op al het gefrituurde werk op de kaart, begeleid met een zelfverzekerd “laat maar komen” wordt de vriendelijke jongen van de bediening richting keuken gestuurd.Binnen een mum van tijd stond de tafel vol met het krokante plezier. Klaar om krakend achter het huigje te verdwijnen.

Wat een genot, wat een plezier voorwaar. De soft-shell crab was duidelijk tevreden met zijn schild van panko: knapperig en sappig tot de laatste poot. De gefrituurde kip en uienringen gaan uitstekend samen met de begeleidende sausjes en minstens zo goed met de sausjes van de andere snacks. Een waar dipfestijn begint zich weldra te ontspinnen. Helemaal wanneer er ook nog een keur aan flesjes met pittige saus op tafel blijken te staan. Met name hot sauce “Anal Angst” weet de bierconsumptie een extra impuls te geven.

Goddank is er cheddar om het leed verder te verzachten. Het kloddert, als ware het een kwak dikke mayonaise, glimmend op, over en tussen de friet. Licht pittig maar zacht voor tong en smaakpapil. Dichtslibben voelde nog nooit zo goed. Samen met de perfecte buffalo wings het absolute hoogtepunt. Zonder paneer, bierbeslag of andere trucs zo’n knappertje aan het velletje van de kip mee weten te geven, driewerf chapeau The Cat’s Back. Daar neemt Culisjors de hoed voor af.

Dat op zo’n lelijke plek in de stad zo iets moois kan bloeien, het weet zo aan het einde van de avond best te ontroeren. Om met een traan prikkend in het linkeroog te constateren: dit is Tilburg op zijn best. De kwaliteit zit hier vanbinnen steeds sterker verankerd, zo wordt het vanbuiten uiteindelijk vanzelf wel mooi.

Kun je niet wachten tot de volgende recensie van Culisjors voor Wij Zijn Tilburg? Ga dan naar www.culisjors.nl!

Culisjors

Culisjors is een echte snackinspirator. Hij gaat op zoek naar de beste snacks en broodjes in Tilburg en schrijft hier recencies over. Culisjors is gastblogger voor Wij Zijn Tilburg maar heeft ook zijn eigen blog. Volg hem via www.culisjors.nl

X