Ingrid Peeters21 november 2019
DSC_0402.2-1280x850.jpg

4min

Gezellig samen een hapje eten? Daarvoor ben je op het Piusplein aan het juiste adres! Alle cafés bieden veel verschillende keuzemogelijkheden en het is soms erg lastig kiezen, want waar ga je nu weer zitten? Om je een eindje op weg te helpen bij het maken van jouw keuze hebben we een aantal specialiteiten van het Piusplein voor jullie op een rijtje gezet!

Brandpunt:
Witte gei’t & rode biet – €13,95

Behoefte aan een gezonde maaltijd? Kies dan voor deze heerlijke salade van van rode biet met geitenkaas, witlof, parelcouscous, dukkah (een mengsel van kruiden, noten en specerijen) en walnoten. Deze vegetarische topper van café Brandpunt wordt geserveerd met brood en een kuipje boter.

Bolle:
Gegrilde zoete aardappel sandwich – €9,50

Geen zin in brood maar wel zin in een sandwich? Dankzij deze sandwich van Bolle is dat mogelijk. Het brood wordt vervangen door warm gegrilde zoete aardappel. Deze sandwich is belegd met Hüttenkäse, gerookte zalm, baby spinazie, rode ui, gekookt ei, kappertjes en alfalfa. Deze MOET je proeven!

Slagroom:
Clubsandwich – €9,50

Deze klassieker gaat er altijd in! Focaccia brood rijkelijk belegd met ham, kaas, gemarineerde kipfilet, uitgebakken spek, sla, tomaat, komkommer, whisky-cocktailsaus en chips. Het water loopt je in de mond, toch?!

Gastrobar RIX:
Salmon & avocado on toast – €10,50

Nieuwkomer RIX laat zich meteen van haar beste kant zien. Onze favoriet: gerookte zalm met avocado, zeekraalsalade, sojaboontjes, tomaatjes en crispy quinoa geserveerd op twee getoaste bruine zuurdesem boterhammen. Smullen!

‘T Taphuys:
Taphuys Deluxe Tosti – €8,50

Deze licht pikante tosti heeft het al in haar naam staan: Deluxe. Door de ingrediënten; runderstoof, rode kool, cheddar, Sriracha, belegen kaas en truffel crème is dit echt een unieke tosti en zeker het proberen waard!

 

Ben jij er al uit waar je de volgende keer gaat lunchen of hebben wij de keuze alleen maar moeilijker gemaakt? Eet smakelijk!


Ingrid Peeters19 november 2019
PHOTO-2019-11-19-15-29-52-1280x960.jpg

3min

Saté Kid was vanaf 1991 dé satétent van Tilburg. Wegens privéomstandigheden moest het restaurant op de Oude Markt in 2004 sluiten. Nu, 15 jaar later, opent Samuel hét Saté Kid dat ooit van zijn oom Jeff en vader Lesley was opnieuw.

De Grand Opening
Officieel gaat hij vandaag pas open, maar het is al een paar weken druk bij Saté Kid. Gelukkig heeft Samuel voor een silent opening gekozen want de drukte van een grote opening had hij vanwege zijn capaciteit nog niet aangekund. Vandaag is het dan eindelijk zo ver en is Saté Kid officieel geopend.
Samuel heeft altijd een commerciële baan gehad. Toen hij voor de keuze kwam te staan of hij wilde doorstuderen of voor zichzelf beginnen, is hij begonnen met het uitwerken van de heropening van Saté Kid. “Saté Kid heeft zo’n goeie naamsbekendheid en ik heb dit altijd al willen doen. Ik ben altijd al aan het ondernemen en vind het leuk om dingen uit te werken, te regelen en te organiseren.”

Dezelfde kwaliteit als vroeger
Oom Jeff is in dienst om de kwaliteit van vroeger te kunnen waarborgen. Hij is chef-kok en zal ook nieuw personeel opleiden. Destijds was Saté Kid het enige Indische restaurant, maar er zijn er in de loop van de tijd veel bijgekomen. Toch ziet Samuel ze niet als concurrenten: “Mijn hoofdproduct is saté. Maar ik heb veel varianten. Het eten dat wij verkopen is van hoge kwaliteit, maar het concept is simpel met bezorgen en afhalen.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Logo gemaakt door @r10grafischontwerp

Ambitie om uit te breiden
Graag zou Samuel nog groter worden en een productiekeuken in Tilburg-West openen. Dan kunnen ze ook in onder andere Tilburg West, de Reeshof, ‘s Gravenmoer en Dongen leveren.

Personeel gezocht
Om de capaciteit te vergroten en daadwerkelijk te kunnen groeien is Samuel nog opzoek naar allrounders voor in de keuken, in de zaak en om te bezorgen. “Als we genoeg personeel hebben en alles goed loopt kunnen we gaan finetunen, bijvoorbeeld in de afwerking en presentatie van ons eten.” Interesse? Mail naar: info@satekid.nl


Ingrid Peeters14 november 2019
Dinerfoto.jpg

2min

De kerstdagen: overal lampjes, jingle bells op de radio, versierde bomen en natuurlijk het diner. Nu kost dit diner vaak veel tijd en moeite: “Wie staat er dit jaar weer 3 dagen in de keuken om een uitgebreid menu te serveren?” “Waar zullen we dit jaar reserveren?” “Moet je nou alweer naar de keuken?”. Dat kan anders en daarom komt de Houtloods dit jaar weer met de oplossing: ‘De Houtloods met kerst bij je thuis’.

Na het succes van vorig jaar heeft Chefkok Koos de Wolf ook dit jaar weer een heerlijk menu ontwikkeld voor thuis. Het 3- of 4-gangen menu wordt voor jou voorbereid en bevat warme en koude gerechten. Het leuke is dat je zelf kan bepalen hoe jij de borden opmaakt. Je kunt bovendien een geheel verzorgd diner voor twee winnen als je jouw opmaak-creatie met de hashtag #dehoutloods deelt. Het is ook mogelijk om een vegetarisch menu te bestellen. Maître Tim van Diessen heeft daarnaast heerlijke wijnen geselecteerd om je kerst helemaal compleet te maken.

De Houtloods heeft dus de ideale oplossing om jouw kerst een succes te maken. Bovendien kan het personeel van de Houtloods nu ook zelf kerst vieren terwijl jij geniet van hun heerlijk bereidde maaltijd. Als dat geen mooie kerstgedachte is…

Ook genieten van deze win-win situatie? Bestellen kan hier!

 


Ingrid Peeters6 november 2019
VincentRechthoek-1280x695.jpg

2min

Het is weer bijna zover! Aanstaande maandag gaat het carnavalsseizoen weer van start en natuurlijk kunnen we ook dit jaar niet zonder de BEAUTY BROTHER!

Ja, je leest het goed, het is er maar een. Dit jaar gaat Vincent Hopmans, beter bekend als Hoppie (Ja, die van het café op het Piusplein vrûûger) alleen verder als Beauty Brother. John Beerens heeft in verband met drukte helaas niet genoeg tijd zijn Brother Hoppie bij te staan. Hoppie, een entertainer in hart, nieren en lever, vond het echter te leuk om zijn blonde pruik in de kast te laten liggen en zal in zijn welbekende roze pak weer alle kroegen in de regio afgaan!

De Brothers kennen elkaar al heel wat jaren en grapten al heel lang over een nummer samen. Vorig jaar is eindelijk de knoop doorgehakt en hebben ze doorgepakt. Bier en borrels werd een grote hit. De videoclip is massaal bekeken en de Brothers waren zelfs op de landelijke radio te horen. Dit jaar gaat Hoppie dus alleen verder (te boeken bij Dutchevent) maar hij blijft je verzekeren van een groot feest in elk cafe, met alleen maar knappe mensen!


Ingrid Peeters23 oktober 2019
schaatsen-1280x725.jpg

2min

Stichting Winterevents organiseert dit jaar een echt winterparadijs op het Heuvelplein en Pietervreedeplein. Van 7 december tot en met 5 januari komt er op de Heuvel een grote schaatsbaan met een glazen dak zodat de sfeer en de prachtig verlichte Sint Jozefkerk ten alle tijden zichtbaar zijn. De ijsbaan zelf zal daarnaast ook nog eens worden versierd met duizenden kerstlichtjes, slingers, ballen en andere prachtige kerstversiering. 

Ook komt er een echt Wintercafé waar men heerlijk met familie, vrienden en collega’s kan samenkomen. Onder het genot van een vers bakje koffie, een warme chocomel, heerlijke glühwein of gewoon een lekker koud biertje kun je daarvanuit kijken naar het schaatsplezier op het ijs.

Op het Pieter Vreedeplein komt een gezellige kerstmarkt, een kersttrein voor de kinderen en een immens grote kerstwensboom. Hierin mag iedereen een kerstwens of foto van een dierbare hangen.

Ook zijn er optredens van artiesten en een darttoernooi op vrijdag 13 december. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Alpe d’HuZes.

Zoveel gezelligheid en plezier voor jong en oud. Daar zit Tilburg toch al jaren op te wachten?


Ingrid Peeters18 oktober 2019
IMG_3097-1280x960.jpg

4min

Anderhalve maand geleden opende Kelly de deuren van ‘XU Noodle bar’. En inmiddels is dat al bij veel Tilburgers bekend. Wij zijn langsgegaan om Kelly en XU welkom te heten in Tilburg én om wat meer te leren over XU. 

Een jaar geleden opende haar broer de eerste vestiging van XU in Eindhoven. Precies één jaar later opende Kelly de vestiging in Tilburg. Toch is er wel een verschil tussen de twee Noodle bars. In het kleinere zaakje in Eindhoven moet je zelf bestellen aan de balie. Het eten wordt wel gebracht, maar veel zitplaatsen zijn er niet: maximaal 40 man, schat Kelly. “Hier in Tilburg bedienen we onze gasten. Ook wordt hier alcohol geschonken en daar niet.” Kelly wilde meer uitdaging en besloot daarom een restaurant te openen met full service. Bestellingen opnemen, gasten bedienen en een ervaring meegeven, dat was haar plan.

Opmerkelijk is dat Kelly zelf geen horeca-opleiding heeft gedaan. Wel heeft ze ervaring opgedaan door mee te helpen in restaurants van familieleden. Na haar studie Psychologie aan Tilburg University en een HR-master in Nijmegen, begon ze aan een HR-baan. Ze heeft altijd gezegd dat als ze later helemaal gesetteld is (samenwonen, getrouwd en kinderen), ze wel de stap durft te zetten om een eigen restaurant te openen. Toch kwam ze terug op het wachten tot later: “Waarom niet nu? Nu heb ik nog geen kinderen en heb ik alle tijd nog om iets te beginnen.” Ze nam ontslag van haar kantoorbaan en heeft de sprong gewaagd. “Het was een spannende zet, maar ik heb er zeker geen spijt van! Het is zoveel leuker om dingen zelf te bepalen en in te richten. Elke dag ga je weer een nieuwe uitdaging aan.”
(Tekst loopt door onder de afbeeldingen)

Hulp van familie was er veel. Samen met haar moeder heeft ze de inrichting bedacht. Haar vriend heeft alles gebouwd en verbouwd: hij heeft extra muurtjes geplaatst, de keuken gebouwd en de bar getimmerd. Samen met haar broer heeft ze de kaart samengesteld. Het traditionele gerecht Mapo Tofu; tofu met gehakt en Sichuan pepers, staat daar bijvoorbeeld ook op. Dit gerecht is onbekend bij veel Nederlanders volgens Kelly, daarom durven veel mensen het niet te bestellen. Maar… “Vrijwel iedereen die het toch probeert vindt het superlekker.”

De naam XU komt van haar moeder. Het zijn de eerste twee letters van haar voornaam. Vroeger kookte zij altijd noedels voor het gezin. In het Chinees betekent XU ook ‘een opkomende ochtendzon’, dat is symbolisch voor een ‘nieuwe dag’, een ‘nieuw begin’, ‘iets moois’. Die zon zie je ook terugkomen in het logo van de noodle bar:

Ben jij ook benieuwd geworden naar de Noodles van Xu Noodle Bar? De zaak aan de Heuvelring is geopend van maandag t/m zaterdag.
Donderdag, vrijdag en zaterdag kan het nog wel eens druk zijn, maar geen nood! Reserveren kan door te bellen naar: 013-7856061.

 


Ingrid Peeters7 oktober 2019
WhatsApp-Image-2019-10-07-at-12.25.46.1.jpeg

4min

Nummer 60 van de Willem II straat is een bijzonder pand. Jarenlang werd het bewoond door Elly, haar man en hun vier kinderen. Toen hun kinderen bijna allemaal de deur uit waren, werd het tijd voor Elly om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het bijzondere woonhuis waar zij jaren in woonden werd omgetoverd tot een ontbijt- en lunchroom: BijZestig. Ik was benieuwd en ging er eens een kijkje nemen.

Het pand zit al jaren in de familie van de man van Elly. De twee leerden elkaar kennen in Den Haag en zochten een huis om in te gaan samenwonen.
Haar man had nog een ouderlijk huis dat al vanaf 1720 in de familie was. Het was ‘een grote zooi’ maar daar konden de twee goed doorheen kijken en uiteindelijk hebben ze het van de familie kunnen kopen. Nu, zo’n 30 jaar later, wonen ze er nog steeds, maar dan boven. De benedenverdieping is nu voor iedereen te bewonderen, doordat Elly haar deuren opende met BijZestig. “Ik vind het zelf altijd heel erg leuk om bij andere mensen, vooral in oudere huizen, binnen te kijken. Hoe leuk is het als mensen hier gewoon binnen kunnen kijken en tevens iets kunnen drinken of eten.”

Iedereen wil gluren
Terwijl we gezellig aan een tafeltje zitten te kletsen komt er een gast onze richting op gelopen. De dame komt even kijken naar de binnentuin. Elly lacht en zegt dat we het daar toevallig net over hadden. “Even gluren is altijd leuk”, zegt de mevrouw. Nadat Elly haar een heerlijke kop thee heeft gebracht komt ze lachend terug de ‘keuken’ in gelopen. “Zie je nou, iedereen wil gluren, dit is precies mijn bedoeling.”
Eigenlijk is ze helemaal geen ‘horeca-mens’ maar ze heeft het wel altijd leuk gevonden om met vrienden gezellig samen te zijn en samen te eten. Mensen het naar de zin maken en mensen vrolijk zien.

Na het krijgen van de vergunningen, het ombouwen en inrichten van de ‘woonkamer’ en het volgen van wat cursussen was Elly klaar om de deuren van BijZestig te openen. In het begin waren het vooral vrienden en bekenden, zij hebben Elly enorm geholpen om ervaring op te doen. Door mond-tot-mond reclame kwamen er steeds meer mensen en nu, 1,5 jaar later, loopt het super goed. Tussen de middag en op zaterdag heeft Elly er een hulpje bij, anders is het niet haalbaar.

Time flies…
Na een uurtje gezellig gekletst te hebben schrok ik van de tijd. De plek is zo gemoedelijk en knus dat je de tijd even vergeet. Een echte aanrader als je toe bent om even te onthaasten en te genieten van een lekkere kop koffie met huisgemaakt vers gebak. Of om gewoon even te gluren want dat mag daar natuurlijk altijd!


Ingrid Peeters4 oktober 2019
IMG_3229-1280x1280.jpg

2min

Hondenweer was het vanmorgen! Maar voor de mensen die het weer toch trotseerde met hun trouwe viervoeter stond een verrassing te wachten. DWARS-hotdogbar heeft namelijk speciaal voor dierendag iets bedacht om Tilburgers en hun dogs toch een beetje in het zonnetje te zetten. In alle vroegte heeft het team ruim 100 drinkbakken met vers water door de hele binnenstad weggezet. Maar dat is niet alles!

Onder 5 drinkbakken zit een waardebon voor een gratis hotdog naar keuze verstopt. De andere drinkbakken zijn 10% korting op een hotdog waard, het hele weekend nog! Dus waar wacht je nog op? Kijk die kat niet zo uit de boom en zorg dat je de hond niet in de pot vindt!

 


Ingrid Peeters26 september 2019
WhatsApp-Image-2019-09-26-at-13.13.13.jpeg

5min

Ruim vijf jaar geleden opende Roy zijn restaurant in de Armhoefse Akkers: ‘Te Koop In Tilburg,-‘. Een bijzondere naam voor een restaurant, waar ik graag het fijne van wilde weten. Ik ging met hem in gesprek.

Hoe het begon
Roy is altijd chef geweest van origine, in Tilburg maar ook in het buitenland. Het inkopen van partijen en deze weer verkopen heeft Roy ook altijd interessant gevonden. Hij bracht detailhandel en horeca samen en zo is ‘Te Koop In Tilburg’ ontstaan. Van het bestek tot het servies en het glaswerk, van de lampen tot de stoelen waar je op zit, alles is te koop. “Wij zijn wel echt een restaurant, dat is hetgeen wat ons drijft. De handel daaromheen is eigenlijk een beetje als knipoog naar onze gast toe.”

Locatie
We zitten samen in de knusse binnentuin van het restaurant. Iets wat je totaal niet verwacht als je de voorkant van het pand ziet. Hierover zegt Roy: “De binnentuin doet mensen ook nog steeds verrassen, en het is leuk dat je met de warme dagen zoiets aan kunt bieden. We zitten sowieso op een heel bijzondere plek in Tilburg, buiten het centrum, in een geliefde woonwijk. Ik zie steeds meer mensen van buitenaf komen. Steeds meer mensen die hier nog nooit van gehoord hebben.”

Hecht team
Het team van 12 man, waarvan 6 parttime, is een hechte groep. “We doen wat we leuk vinden om te doen. Dat is super!” Iedereen in het restaurant is gelijk, en ook Roy zelf is ‘one of the guys’. Samenwerken en luisteren naar anderen zijn de factoren die een grote rol spelen binnen dit bedrijf. ‘Samen sta je sterk en samen kun je iets bereiken’ is het motto. Ook communiceren is erg belangrijk: “Als je alleen maar oogkleppen opzet en je eigen visie volgt denk ik niet dat dat juist is. Je moet juist praten met elkaar en luisteren hoe je bepaalde punten kunt verbeteren.” Maar ook naar gasten luisteren Roy en zijn team goed.
Wanneer gasten ergens iets op aan te merken hebben zien we dat altijd als opbouwende kritiek. We gaan er dan niet tegenin, daar schiet je niks mee op. We proberen het juist mee te nemen in ons werk, zo kunnen we het de volgende keer nóg beter doen.”

Wedstrijden winnen
Voor Roy is het nog altijd niet gaan vervelen. “Het is leuk om te zien waar die jonge gasten die net van school afkomen mee bezig zijn en wat die meekrijgen. Ook als inspiratiebron, je kunt altijd bijleren. Wat er aan nieuwe producten en nieuwe kennis constant bijkomt. Het verveelt nooit, het wordt geen routineklus. Elke dag is weer een nieuwe wedstrijd en met je team moet je die gaan spelen en dan moet je gefocust zijn. Maar het geeft ook een kick als een avond loopt zoals je die in je kop hebt zitten en iedereen zijn steentje daaraan heeft bijgedragen. Dan klopt het gewoon. Dan heb je een voldaan gevoel, dan heb je gewonnen.”

Lunch
Toch is het behoorlijk aanpoten voor de jonge vader. Hij heeft net twee kleine kinderen gekregen. De energie probeert hij te verdelen, zowel zakelijk en privé gezien. Daarom heeft Roy ervoor gekozen om sinds de geboorte van zijn oudste een dag extra dicht te gaan om extra tijd voor het gezin te maken. In ruil daarvoor is het wel mogelijk om ook te lunchen. “Dus nu zijn we van woensdag tot en met zondag open vanaf twaalf uur ’s middags in plaats vanaf vijf uur”. 

Dankjewel Roy voor de gastvrijheid en het inspirerende gesprek. Ik denk dat veel ondernemers van jouw visie kunnen leren. Heel veel succes in de toekomst, ik kom zeker nog eens langs!


Ingrid Peeters19 september 2019
71497826_2774509422567953_8574508886243934208_n.jpg

2min


Foto: Gemeente Tilburg 

Is Tilburg nog steeds een lilleke stad en kan het volgens jou wel wat ‘schoner’? Goed nieuws, je kan vanaf nu kosteloos de handjes uit de mouwen steken en zelf je bijdrage leveren aan de schôônste stad van het land door een gratis grijpstok aan te vragen bij de gemeente. Je krijgt er zelfs een vuilniszak bij. 

Hoe zit het precies? Aanstaande zaterdag is het de World Cleanup Day; de wereldwijde dag waarop inwoners helpen hun eigen omgeving schoon te houden. En ook in Tilburg wordt daar natuurlijk aan gedacht! Inwoners kunnen het hele jaar door een grijper aanvragen bij de gemeente. Met deze grijper kun je het zwerfafval van de straat plukken en verzamelen in de bijgeleverde gele afvalzak. En als iedere inwoner jaarlijks 10 minuutjes prikt is de stad het hele jaar door brandschoon!

1800 Tilburgs zijn je al voor geweest, die zijn al lekker aan het grijpen voor een schonere stad. Is je vuilniszak vol? Geef het aan in de Buiter Beter app, dan wordt die gewoon voor je opgehaald. Dus, wa denkte? Ga jij bijdragen aan een schonere stad? Vraag dan hier je gratis grijper aan!