Rick van Berkel14 maart 2019
a94e355c-8318-48e2-a214-e8cbfb63f574-1-768x1024.jpg

1min

Na een onvergetelijke halve-finale thuis tegen AZ, richt Willem II zich nu op de finale. Op zondag 5 mei speelt Willem II Tilburg de Bekerfinale tegen Ajax in de Kuip.

Om voor een fantastische sfeer te zorgen tijdens de bekerfinale hebben verschillende supportersgroepen de handen ineen geslagen en hebben de ”werkgroep Bekerfinale” opgezet. De werkgroep Bekerfinale is een online inzamelingsactie gestart om de kosten te dekken voor de sfeeracties op 5 mei. Iedereen kan door middel van een financiële bijdrage helpen voor een geweldige sfeer tijdens de Bekerfinale.

Klik hier voor de inzamelactie en doneer al vanaf €5,-! #samennaardekuip


Rick van Berkel8 februari 2019
T12L-tattoo.jpg-1024x365.jpg

2min

Kom op Valentijnsdag samen met je geliefde naar Hudson’s Bay in Tilburg en krijg bij een minimale besteding van €50,- een gratis tattoo! De actie, genaamd ‘‘Let’s Get Lovely, vindt plaats in elke Hudson’s Bay in Nederland. Foto: Hudson’s Bay.

Op donderdag 14 februari is, in elk warenhuis, een tattoo artist van Ink District aanwezig om bij jou of je geliefde een gratis tattoo te plaatsen. Elk uur maken drie personen kans op één van de super gave ontwerpen, die op de afbeelding hieronder te zien zijn. Wie wil er nou niet een smiley of een maantje op zijn schouder!?

Foto: Hudson’s Bay

Ben jij 18+, dan maak jij tussen 13:00 uur en 21:00 uur kans op een gratis Tattoo!


Rick van Berkel7 februari 2019
19667808_825783804255034_1032336500473435813_o-1024x544.jpg

5min

WOO HAH! doet haar status als één van de grootste Europese hiphopfestivals eer aan met een nieuwe aankondiging live-acts. Vandaag voegt de organisatie 15 nieuwe namen toe aan de line-up:

 • LIL UZI VERT
 • PUSHA-T
 • AMINÉ
 • BIZZEY
 • COMETHAZINE
 • JAY ROCK
 • RICH THE KID
 • DJ MAXIMUM
 • BEATS BY ESKO
 • FRIENDS, JIRI11
 • JOOST
 • SNELLE
 • THE GASLAMP KILLER
 • TOKIMONSTA
 • YBN CORDAE

Eerder werden o.a. TRAVIS SCOTT, BROCKHAMPTON, RAE SREMMURD, SKEPTA, $UICIDEBOY$, GUNNA en SHECK WES al aangekondigd. Hiermee komt het totaal aantal aangekondigde acts op 31 te staan. In totaal zullen er meer dan 60 artiesten te zien zijn bij Beekse Bergen, een bijzonder evenemententerrein waar weekendbezoekers kunnen overnachten op de camping of in luxe bungalows. WOO HAH! vindt plaats van vrijdag 12 t/m zondag 14 juli 2019. Tickets voor luxe accommodaties waren binnen 24 uur uitverkocht. Alle overige tickets, in- of exclusief overnachting op de camping, zijn verkrijgbaar via: woohahfestival.com.

Lil Uzi Vert (USA) wist het in een aantal jaar van nieuwkomer tot één van de grootste spelers in de hiphopscene te schoppen. Hij zette zichzelf in 2016 in de schijnwerpers met de mixtapes ‘Lil Uzi vs. The World’ en ‘The Perfect Luv Tape’. Vrij kort daarop verscheen zijn debuutalbum ‘Luv is Rage 2’, dat meteen de eerste plaats in de Billboard 200 veroverde en platina ging. In 2017 werkte hij met Migos samen op één van de grootste hits van dat jaar: ‘Bad and Boujee’. Daarop volgde zijn eigen nummer 1-hit ‘XO TOUR Llif3’, goed voor bijna 1 miljard Spotify streams en 300 miljoen views op YouTube. Onlangs kondigde hij aan dat zijn nieuwe album ‘Eternal Atake’ binnenkort zal verschijnen.

Pusha-T (USA) bracht volgens velen met zijn derde album DAYTONA hét rapalbum van 2018 uit. De plaat – volledig geproduceerd door Kanye West – domineerde de Amerikaanse Billboard charts wekenlang en is genomineerd voor een felbegeerde Grammy Award. Pusha-T is geen onbekende in de hiphopwereld. In de jaren ‘90 maakte hij onderdeel uit van het duo Clipse, bekend van de monsterhit ’Grindin’. Sindsdien werkte hij met grote namen samen, zoals Pharrell Williams, Kendrick Lamar en Chris Brown. Ook is hij sinds 2015 directeur van het prestigieuze platenlabel GOOD Music, opgericht door Kanye West. Nadat hij afgelopen jaar zijn twee Nederlandse concerten binnen no-time wist uit te verkopen debuteert hij deze zomer op WOO HAH!.


Rick van Berkel6 februari 2019
Schermafbeelding-2019-02-06-om-11.09.49-1024x525.png

1min

De nieuwe videoclip van de Beauty Brothers, bestaande uit John Beerens en Vincent Hopmans, is nu te zien:

Het duo noemt zichzelf De Beauty Brothers en het nummer heet Bier en Borrels. Als dit geen hit is?! Wij hebben het genoegen gehad om deze videoclip te produceren en zijn er enorm trots op!


Rick van Berkel15 januari 2019
857415-1024x576.jpg

1min

Vrijdag 18 januari is er in het Textielmuseum een hoorzitting van het programma De Rijdende Rechter. Tijdens deze hoorzitting worden de meningen van betrokken mensen en hun familie gehoord. Foto: De Rijdende Rechter

In het programma van de KRO-NCRV worden conflicten over aankopen, burenruzies en dierenoverlast behandeld. Rechter mr. John Reid komt langs bij de betreffende locatie en neemt meestal een deskundige mee om een duidelijke indruk te krijgen. Hierna volgt een hoorzitting en aansluitend is er een uitspraak in het Slot Zeist.

Wil jij aanwezig zijn bij de hoorzitting in het Textielmuseum? Geef je dan snel op door een mail te sturen naar miriam.v.heukelom@idtv.nl
Je wordt rond 16:30 uur ontvangen en om 16:45 uur start de hoorzitting. De opnames zullen ongeveer een uur duren.


Rick van Berkel17 december 2018
monarh.jpg

2min

Maandagochtend vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelin-sterren plaats in het De La Mar-theater in Amsterdam. Een moment waar jaarlijks heel culinair Nederland naar toe leeft.

Monarh wordt al jaren gezien als een kanshebber, maar grepen steeds naast de begeerde culinaire bekroning. Nu hebben ze eindelijk de ster behaald, de aller eerste van Tilburg

Daarnaast hebben drie Tilburgse restaurants een Bib Gourmand gekregen. De ‘halve ster’ werd uitgereikt aan Kok Verhoeven, Hofstede de Blaak en De Houtloods. 


Rick van Berkel4 december 2018
a5970511-a84d-4753-a390-547867cc4d3f-1024x679.jpeg

2min

Kledingwinkel Rojami’s, van de stylist van het zuiden, wordt failliet verklaard. De winkel die nu nog gevestigd is aan het Pieter Vreedeplein, is per direct gesloten. Vandaag beslist de rechter over het faillissement, die Roy Donders zelf aanvroeg. 

„Het is verschrikkelijk. Ik heb zelf het faillissement moeten aanvragen, gewoon omdat het niet goed ging. Mijn hele ziel en zaligheid zit in die winkel, jaren van mijn leven en dat van mijn familie zitten erin. Over anderhalf jaar zouden we tien jaar bestaan, maar dat gaan we dus zeker niet meer halen,” zegt hij tegen De Telegraaf.

De winkel verhuisde in 2017 naar het Pieter Vreedeplein, waar hij niet heel veel plezier aan kon beleven. De stylist kwam regelmatig in het nieuws vanwege diefstallen in zijn winkel. Via zijn Facebook-pagina probeerde Roy Donders de daders op te sporen, echter had dit maar een enkele keer zin en kwamen de spullen zelden terug.

2018 was een veel bewogen jaar voor Roy Donders. Zijn beide grootouders overleden vlak na elkaar en in september liep zijn relatie met Marvin, die vier jaar duurde, op de klippen. Met het faillissement van zijn kledingwinkel kan Roy Donders niet terug kijken op een succesvol 2018.

 


Rick van Berkel31 oktober 2018
draaimolen.jpg

6min

Op woensdag 31 oktober komt het goede nieuws voor de Draaimolen Festival organisatie. Draaimolen zal in 2019 definitief niet meer plaatsvinden op Charlotte Oord. De plannen van de gemeente om op Charlotte Oord een groot distributiecentrum te bouwen gaan helaas door, maar er is een nieuwe locatie, midden in de natuur! Foto: Suzanne Waijers.

Draaimolen festival vindt sinds 2015 plaats op het Charlotte Oord. Hoewel al sinds 2016 bekend was dat het festival niet meer plaats zou vinden in het bos bij de Reeshof, kreeg de organisatie het toch keer op keer weer voor elkaar uitstel van executie te krijgen. Helaas is de editie in 2018 dus écht de laatste Draaimolen op het festivalterrein bij de Reeshof geweest, het einde van het festival leek hier mee in zicht. Maar goed nieuws voor alle festivalgangers, Draaimolen zal volgend jaar toch doorgaan op een nieuwe locatie, midden in de natuur. ”Gelukkig krijgen we een nieuw festivalterrein van de gemeente, zodat we volgend jaar weer een fantastische editie kunnen neerzetten”, aldus organisator Milo van Buijtene.

Op zaterdag 14 september 2019 staat de volgende editie gepland op een nieuwe locatie in Tilburg. ”Helaas kan ik nog niets zeggen over deze locatie, maar ik weet zeker dat deze weer bijzonder gaat worden”, zegt Milo van Buijtene. Eerder gaf hij op Facebook nog aan niet verder te willen met het festival als het niet op meer op Charlotte Oord zou zijn, “de sfeer die we hier kunnen wegzetten kan geen enkele andere plek evenaren, Charlotte Oord heeft iets magisch.” De verwachtingen voor het nieuwe terrein zijn dus torenhoog.

In 2019 gaan de werkzaamheden op het Charlotte Oord van start. De gemeente gaat een bedrijfskavel gedeeltelijk omzetten naar natuur en een kavel met gelijke grootte naast een bestaand bedrijfskavel aanleggen. Hier ligt nu deels natuur. Door de bestemming van de kavels deels te verwisselen ontstaat er één groot aaneengesloten gebied met een bedrijfsbestemming en een aaneengesloten gebied met natuur (bron: gemeente Tilburg).

Erik de Ridder laat op Facebook weten dat het “bloed, zweet en tranen” heeft gekost, maar dat hij en Berend de Vries enorm blij zijn dat ze samen met Milo tot een nieuwe locatie hebben kunnen komen. “Zo’n succesvol en bijzonder festival geeft gewoon een plek nodig in onze stad en het laat zien dat we samen zaken voor elkaar krijgen. Natuurlijk met de organisatie van het festival en in dit geval vanuit B&W op een tandem met Erik De Ridder. Vanuit de raad was er ook aansporing, specifiek door Bas Verberk (D66).” Deze laatste geeft aan trots te zijn dat de partijen zijn blijven zoeken naar mogelijke oplossingen, “ondanks de verschillende ideeën, kom je dan uiteindelijk toch aan dezelfde kant van het touw uit.”

 

 

 

 

 

 

 

 


Rick van Berkel27 september 2018
tilburg-culinair.jpg

3min

Donderdag 27 september tot en met zondag 30 september keert het jaarlijkse Tilburg Culinair weer terug op het Louis Bouwmeesterplein in de Tilburgse binnenstad. Dit jaar met nieuwe restaurants en nieuwe artiesten. 

Tijdens Tilburg Culinair presenteren de beste restaurants uit Tilburg en omgeving zich. Maak tijdens het festival kennis met de volgende tien restaurants die met culinaire gerechten er een fantastisch smaakfeest van maken:

Dit jaar heeft de organisatie weer een mooi programma opgesteld. Tijdens eerdere edities stonden veel rockbandjes op het podium tijdens Tilburg Culinair. Niet alleen de muziek is vernieuwd, ook worden de grote parasols vervangen door een hangartent van 16 bij 30 meter. Hieronder het programma:

 • Donderdag 27 september: O’G3NE & Robin in da Hood
 • Vrijdag 28 september: Men & Cherry & Hed Kandi
 • Zaterdag 29 september: John and Mr. Smith & Supercharged
 • Zondag 30 september: Acoustic Cuts & Female Fusion

Jaarlijks keert Tilburg Culinair terug tijdens het laatste weekend van september. Het Tilburgs evenement start donderdagmiddag met een besloten feest voor sponsoren. Alle liefhebbers van culinaire gerechten zijn vanaf vrijdagavond welkom. Openingstijden:

 • Donderdag 27 september 16:30 – 00:00 uur (besloten)
 • Vrijdag 28 september 17:00 – 01:00 uur (besloten tot 19:30 uur)
 • Zaterdag 29 september 14:00 – 01:00 uur
 • Zondag 30 september 13:00 – 23:00 uur