ROGIER ROETERS VANAVOND BIJ GOLDFISHED INVITES

Schermafbeelding 2019-12-06 om 13.31.37
Met speelse ongemakkelijke hersenspinsels op papier veroverd Rogier Roeters op hoog tempo onze harten via Instagram. Laatst noemde iemand hem de artistieke RUMAG, dat dekte voor mij ook wel een groot deel van de lading. De Bosschenaar, een sympathieke vlotte gast meestal te herkennen aan een hoodie en een petje, is geen typische kunstenaar, maar eentje welke precies in de vluchtigheid van het hedendaagse past. Hij is vanavond te gast bij Goldfished Invites om te vertellen over zijn werk.
Foto: Meerdere werken van Rogier Roeters

In twee jaar heeft hij bijna 1500 tekeningen online staan en meer dan 44k volgers. “Het is bijna ontroerend hoe we zo ons best doen het leven te leiden, maar jij zult mij nooit helemaal begrijpen en ik jou niet.” verteld hij. Een voorbeeldtekst van Rogier: ‘Leuk dat jij je kont op alle foto’s laat zien, maar er komt gewoon stront uit net als bij iedereen dus doe effe normaal’. Het zijn willekeurige hersenspinsels als reactie op wat de mensheid momenteel bezighoudt. Over influencers, aandacht krijgen, jaloers zijn, liefde, onbegrip, woede of compleet andere random herkenbare momenten. Alles komt aan bod. Op hoog tempo gooit hij vluchtig zijn gedachten op papier en vervolgens op Instagram. Vaak zijn de reacties lovend, soms ook niet. Dan is hij een grens over gegaan.

Foto: Een van de werken van Rogier Roeters op Instagram

“We zijn allemaal maar kwetsbare mensen, zoveel verschillen we niet”, en onder andere daarover verteld hij vanavond in Theaters Tilburg. Hoe belangrijk is het voor creatievelingen om emoties in het werk te stoppen? Waar ligt hier de grens? Of is er geen grens? Hoe kwetsbaar mag je jezelf eigenlijk opstellen? Emoties en expressies spelen al vele jaren een grote rol binnen de creatieve sector. De avond wordt zoals gebruikelijk gehost door Tyrone Tjon-a-loi.

Goldfished
Bij Goldfished Invites vertellen creatievelingen over bijzondere ervaringen, nieuwe projecten en belangrijke ontwikkelingen in de actualiteit rondom de creatieve sector. Goldfished is een creatieve organisatie die zich al vijf jaar inzet om de creativiteit in het Zuiden te stimuleren. Ze willen de grootste steden van Brabant op creatief gebied verbinden om zo alles te kunnen laten zien wat Brabant in huis heeft en de strijd aan te gaan met de Randstad. Hierbij is de kracht van verbinding en creativiteit heel belangrijk.

INFORMATIE:
Vandaag van 20:00 tot 23:00 uur
Theaters Tilburg
Entree: 5 euro.

Vorige editie van GOLDFISHED INVITES 

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.