Schaatsen op natuurijs: de vijf leukste ijsbanen rond Tilburg

Foto van IJsbaan Burg. Brendersstraat. Foto: Facebook

Trek je schaatsen maar aan want deze week kunnen we met z’n allen het ijs op. Velen kijken uit naar het moment dat het eindelijk lang genoeg vriest om weer te kunnen schaatsen op natuurijs. Anderen vinden de kou verschrikkelijk en blijven liever binnen met een kop warme chocolademelk. Speciaal voor de schaatsliefhebbers hebben we een lijstje samengesteld met waar je kunt schaatsen in de omgeving Tilburg.

Berkel-Enschot (Burg. Brendersstraat)
Als je van klein en knus houd ben je hier op het goed adres. Hier kun je deze week als het ijs dik genoeg is gezellig schaatsen. De ijsbaan is versierd met lampjes en er wordt muziek gedraaid. Even een pauze? Er is ook koek en zopie. Houd de Facebookpagina in de gaten zodat je weet wanneer je het ijs op kunt.
Adres: Burgemeester Brendersstraat, 5056 HX Berkel-Enschot

Hilvarenbeek (Boerderij ’t Schop)
Je zou het niet denken, maar dit is echt een boerderij. Het weiland is hier onderwater gezet om er een fantastische ijsbaan van te maken. Kom gezellig schaatsen in dit prachtig weiland. Hou de Facebookpagina van Boerderij ’t Schop in de gaten voor updates over de ijsbaan.
Adres: Esbeekseweg 2, 5081 ED Hilvarenbeek

foto van Biologische boerderij 't Schop.
Het weiland, aan het vol lopen met water. Foto: Facebook

Esbeek (VVD schaatsbaan)
Dankzij VVD Hilvarenbeek kunnen we hier vanaf woensdag schaatsen. Hier wordt een mooie ijsbaan aangelegd van 40 bij 20 meter waar alle inwoners van Hilvarenbeek en omstreken welkom zijn.
Adres: Esbeekseweg 17, 5085 EA Esbeek

Goirle (Bankven)
Voor een heerlijk schaatsmiddagje ben je bij het Bankven op het goede adres. Je kunt hier niet alleen schaatsen maar ook genieten van een kop warme erwtensoep met worst of een warme chocolademelk bij het koek en zopie stalletje. Kleed je warm aan en kom genieten in deze ijzige kou van een kop warme chocolademelk aan het prachtige bevroren Bankven.
Adres: Bankven, 5051 Goirle

Moergestel (De Vennen)
Kom naar Moergestel als je en echte schaatsfanaat bent. In Moergestel heb je de Vennen, dit zijn meerdere meertjes waar je kunt schaatsen, van de Brandven, de Kolkven tot de Achterste Ven. In Moergestel zijn er genoeg plekjes om te schaatsen op natuurijs. Als hier het natuurijs ligt is er van alles te doen, zoals spelletjes en wedstrijden. Er is hier ruimte voor de jeugd, maar ook voor wedstrijdschaatsers. Kijk op schaatsclubdevennen.nl voor alles wat er te doen is. Én wanneer het ijs dik genoeg is om te kunnen schaatsen.
Adres: Moergestel

Let op, je kunt pas op zijn vroegst woensdagochtend schaatsen. Houd de website en/of Facebookpagina van je favoriete ijsbaan in de gaten voor de actuele openingstijden.

Melanie

Melanie (22), geboren en getogen in Ede, student crossmediale communicatie in Rotterdam. Ze woont nu in Helmond en begint met veel enthousiasme aan haar afstudeerstage bij Wij Zijn Tilburg.