SKULLY GIN UIT GOIRLE MAAKT DUURSTE FLES GIN OP AARDE

Na een culinaire wereldreis waarbij steeds nieuwe smaakexplosies ontdekt werden besloten de Goirlese founders van Skully Gin om de door hun opgedane inspiraties om te zetten in een reeks ginsoorten. Ze worden "een premium gin in het topsegment van de markt" genoemd. Die positie nemen ze nu wel erg letterlijk, want ze hebben een gin op de markt gebracht van een paar miljoen.

De fles heeft haar prijs te danken aan toermalijn. Dat blijkt een edelsteen te zijn die zijn oorsprong vindt in Brazilië. Zeer uniek, dus kostbaar en een beetje groen van kleur. Deze onbetaalbare fles werd mede mogelijk gemaakt door de Belgische juwelenontwerper Jochen Leën, nadat Skully een paar kunstenaars had gevraagd om eens creatief aan de slag te gaan met hun fles. Hij kwam met dit idee om de diamant in de gin te dompelen en zo het achterlijke prijskaartje te verantwoorden. In de foto’s zie je de flinke rots in een fles Skully Gin hangen.

De Rehobeam-fles van Skully is met zijn €4.700.000 namelijk de duurste fles gin ter wereld. Mocht je hem ooit in je bezit krijgen, berg hem dan goed op, voordat je huisgenoten op een after “vast wel wat drank van je mogen lenen. Die fles staat er al kei lang, die mist ie vast niet”…

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.