WARM WELKOM: SMAAKVOL BOSNISCH ETEN BIJ KLOPA

Onlangs opende Bosnisch restaurant Klopa haar deuren aan de Heuvelring. Dit restaurant serveert verschillende Bosnische specialiteiten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord maar die zeker de moeite zijn om te bestellen. Wij gingen langs en proefden alvast voor jullie. 

Een prachtig pand dat industrieel is ingericht met een Bosnisch tintje. Klopa is voor iedereen, elke Tilburger of niet-Tilburger is er welkom. Nostalgie, familie en lekker eten komen samen in dit restaurant. Ze zijn nog maar net open en hebben nu al vele smaakpapillen veroverd met het o zo lekkere Balkan food dat ze serveren. 

Het plan om een Bosnisch eetcafé te starten stond al tien jaar in de planning. Oorspronkelijk was het de droom van moeder en zoon. Moeder had het hele bedrijfsplan al uitgewerkt zeven jaar geleden, tot ze plotseling kwam te overlijden. Zoon Mirsad en dochter Mirha waren vastberaden om moeders droom werkelijkheid te laten worden en hebben hard gewerkt om deze droom te laten uitkomen. Ze hebben lang gezocht naar een geschikt pand en vonden dat uiteindelijk aan de Heuvelring. Samen met familie en vrienden hebben ze het opgeknapt en ingericht. En dan was het afgelopen zaterdag 7 april dan eindelijk zo ver: Klopa opende zijn deuren.

Een van de Bosnische Klopa specialiteiten: Ćevapčići u lepini

In de Bosnische eetcultuur wordt er vooral veel vlees gegeten en dat is terug te zien in het menu Maar ook biedt Klopa ruime mogelijkheden voor vegetariërs, veganisten en andere speciale diëten. Het menu staat vol Bosnische lekkernijen. Vooral de Klopa specialiteiten moeten de gasten echt geproefd hebben. Ćevapčići u lepini (worstjes van gehakt met lepina brood) is een van de lekkere gerechten en ook de Pita bestaande uit in filodeeg gerolde kaas, gehakt en aardappels viel goed in de smaak.

De Klopa specialiteit: pita bestaande uit in filodeeg gerolde kaas, gehakt en aardappels

Als je genoten hebt van de lunch kun je ook nog een keer terugkomen voor een diner. Van voorgerechten als Ustipci tot hoofdgerechten als Janjetina. Sluit je diner af met een huisgemaakte Bosnische appeltaart.

Mocht je nog nooit Bosnisch hebben gegeten, dan kan het nu bij Klopa. Een nieuwe smaakervaring die je echt een keer gehad moet hebben. Je kan hier overigens ook terecht voor een borrel. Ze hebben namelijk een goed gevulde drankenkaart. Niet geheel onbelangrijk vinden wij.

Openingstijden:
Dinsdag en woensdag:  11:00 – 22:30 uur
Donderdag t/m zondag:  11:00 – 23:00 uur

Adres:
Heuvelring 102, 5038 CL Tilburg

Melanie

Melanie (22), geboren en getogen in Ede, student crossmediale communicatie in Rotterdam. Ze woont nu in Helmond en begint met veel enthousiasme aan haar afstudeerstage bij Wij Zijn Tilburg.