SOUL & JAZZ TIJDENS BETTER GET HIT FESTIVAL

Feestelijk het nieuwe jaar in met het soul & jazzfestival Better Get Hit. Op 12 januari wordt het nieuwe jaar ingeluid met de beste soul en jazz van het moment, gewoon in Tilburg. Een affiche met internationale wereldsterren, lokale talenten en oude bekenden. Better Get Hit festival is dé perfecte aftrap van het nieuwe jaar. 

Op vrijdag 11 januari begint het soul en jazzfestival Better Get Hit in Paradox Tilburg met het Cory Henry – The Revival trio. Deze avond is inmiddels stijf uitverkocht. De volgende dag op 12 januari wordt Theaters Tilburg omgetoverd tot festivallocatie met zes podia en verschillende acts doorlopend over de hele dag. Het Metropole Orkestspeelt twee maal een set. Cory Henryspeelt bewerkingen van de Prince en Quincy Jones. Ook is er een Mingus-programma, de naamgever van het festival, gevormd door de solisten Paul van Kemenade, Louk Boudesteijn, Mete Erker en Jan Menu. 

Powervrouwen drukken een stempel op het Better Get Hit Festival. Het aandeel vrouwelijke acts op Better Get Hit Festival is groot. Bij een eigenzinnig festival hoort een eigenzinnige line-up. Zo is de headliner van Better Get Hit één van de succesvolste vrouwen van de Nederlandse muziekindustrie ooit. Het is dan ook bijzonder om Caro Emeraldin een kleine, intieme setting te zien. Daarnaast komt de vrouw die niet zo lang geleden nog aan de zijde van Prince stond, naar Tilburg.Judith Hillbegon als achtergrondzangeres bij Stevie Wonder, Elton John en Michael Jackson. Ze kroop uit de schaduw tijdens ‘The Voice USA’. Om vervolgens haar debuutalbum op te nemen in de studio’s van Paisley Park, samen met haar vriend Prince. Kortom een selfmade superstar, die Judith Hill.

De souldiva Michelle David komt met de Gospel Sessions, ze was dé festivalhit op grote festivals als North Sea Jazz en Pinkpop. Michelle David staat voor soulvol vuurwerk. De andere diva op het programma is Laura Vane. Ze wordt in de engelse pers in één adem genoemd met Amy Winehouse, Adele en Duffy. Met de Vipertonesheeft ze een elfkoppige superband achter zich staan. Sarah Jane staat momenteel in het voorprogramma van Billy Ocean en maakte eerder indruk bij de Voice of Holland. Na optredens bij oa DWDD komt ze naar het festival met materiaal van haar nieuwe EP ‘Black Magic’.  Zangeres Kim Hoorweggeldt als een van de grootste zangtalenten in de Nederlandse muziek. Op festival Better Get Hit zal ze haar heldere stem inzetten om eigen werk op een bewonderenswaardige wijze neer te zetten. Sanne Rambagsis dé reizende ster van Nederland. Met twee succesvolle trio’s en uiteenlopende projecten is Sanne niet meer weg te denken van de Nederlandse jazz- en festivalpodia.  En zo zijn er nog veel meer superpowervrouwen op de line-up van Better Get Hit. 

Festival Better Get Hit biedt een podium aan talenten Gil & Megas, T. Dutty en ZENO om zich voor een breed publiek te presenteren. Naast het talentenprogramma is er Music & Words beroemde schrijvers gekoppeld aan bekende muzikanten. Ook speelt Prince een belangrijke rol tijdens het festival en is er van alles nieuws te ontdekken. Theaters Tilburg is zo ingericht dat er genoeg ruimte is om te genieten van de beste live-muziek, om te borrelen, bourgondisch eten op alle niveau’s en dansen bij de silent disco. Kom naar de perfecte opening van 2019 met je vriendengroep, familie, collega’s of kennissen. Better Get Hit Festival brengt je een frisse, muzikale start.

Het blokkenschema is inmiddels bekend en te vinden op de website van www.bettergethit.com. Voor liefhebbers van soul is er een doorlopend programma, ook jazz- & literatuurliefhebbers kunnen de hele dag en avond genieten van de beste optredens. Iedereen kan naar hartenlust luisteren naar je favoriete acts, oftewel “You better get hit in your soul!” 

Alle namen, meer informatie en tickets via www.bettergethit.com/

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.