Het Spoorpark gaat er in 2018 dan écht komen

Tilburg blijft voorlopig nog even op de ontwikkeling tour. Met de goedkeuring van de gemeenteraad is onze mooie stad nog een stadspark rijker, namelijk het Spoorpark. Er waren even twijfels over of het door zou gaan, maar dat lijkt nu inderdaad het geval. In de zomer van 2018 wordt op het voormalige Van Gend en Loosterrein het 10 hectare stuk grond voor alle mensen van Tilburg. De gemeenteraad van Tilburg heeft eindelijk ingestemd met dit burgerinitiatief.

Een urban sports area, klimtoren, beachvolleybalterrein, beweegtuin, evenementterrein, horeca en een stadscamping worden verspreid over het 10 hectare grote park. Kostenplaatje? Acht miljoen euro. Maar daar krijg je dan wel wat voor terug. Dit plan is mede vormgegeven door inwoners van Tilburg zelf en zij hebben hier dan ook veel tijd en energie in gestoken. En met succes, want  alle betrokken partijen waren enthousiast.

Kwartiermakers, architecten en regiegroep zijn blij. De bewoners die momenteel aan de Hart van Brabantlaan wonen, iets minder. Voor die Tilburgers heeft het Spoorpark namelijk als gevolg dat hun huis gesloopt moet worden. Niet voor iedereen die aan die straat woont natuurlijk, maar wel voor de bewoners van een huis of zeven. Op de plek waar nu hun woningen staan, komt een ruime entree. Gevolg: de bewoners zijn over ongeveer een half jaar hun woning kwijt. Vanaf september dit jaar starten de eerste werkzaamheden al. Half augustus zal bekend worden wie dit gaan doen. Tot die tijd is het vooral met een genietende blik vooruit kijken naar de zomer van 2018 waarin wij onszelf al met een ijskoude Schrobbelèr cocktail in het park zien zitten.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.