SPOORPARK VANAF WOENSDAG WEER OPEN “GA ER VERANTWOORD MEE OM”

Spoorpark
Op basis van de nieuwe richtlijnen van het Rijk en het RIVM hebben Stichting Spoorpark en gemeente Tilburg gekeken naar de mogelijkheden om het Spoorpark weer te openen. De conclusie van deze beraadslagingen is dat het park vanaf woensdag 29 april om 08.00 uur deels en op bescheiden schaal weer open kan. Een aantal faciliteiten in het Spoorpark blijft gesloten om zo te kunnen voldoen aan de geldende richtlijnen. Hieronder een overzicht:
  • Het Spoorpark is vanaf woensdag 29 april elke dag geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur, tijdens “kantooruren” dus;
  • De overkapping met picknickbanken, de openbare toiletten, de Kempentoren, het basketbalveld en de Skatebowl blijven vooralsnog gesloten;
  • Handhaving en politie zullen de huidige regels ten aanzien van samenscholing en afstand houden van elkaar zeer nauw in de gaten houden en, waar nodig, handhaven;
  • Het T-Huis en de Stadscamping blijven vooralsnog gesloten conform de landelijke en regionale maatregelen;
  • Het waterplein aan de oostkant van het park zal niet actief zijn.
  • De openbare toiletten blijven gesloten
  • De overkapping naast de kiosk blijft gesloten
  • De skate-bowl blijft gesloten

Met het gesloten houden van deze faciliteiten hoopt parkmanager Sophie te benadrukken “Het park is echt alleen open om een ommetje te maken, een korte wandeling en een frisse neus, niet om lange tijd te verblijven, vandaar dat het park wel open is, maar de faciliteiten dicht.”

Pumptrack wel open
Gezien de versoepeling van de regels ten aanzien van kinderen t/m 12 jaar zal de Pumptrack geopend zijn. Ook oudere kinderen zijn hier welkom mits zij de afstand van 1,5 meter in acht nemen. We realiseren ons dat dit een lastige maatregel is om te handhaven maar gezond verstand en maatschappelijke betrokkenheid is hierin belangrijk.

Het bestuur geeft aan “Wij kijken er naar uit om alle (buurt)bewoners weer te kunnen faciliteren met hun dagelijkse rondje (hard) lopen door het park. Het park is daar uitermate voor geschikt; de paden en boulevards zijn breed genoeg om elkaar te passeren met inachtneming van de 1,5 meter regel. Gezien het feit dat de belangrijkste boodschap van het RIVM en het Rijk nog steeds ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is, vragen wij u dringend om na uw ronde door het Spoorpark weer naar huis te gaan.”

Wethouder Berend de Vries laat weten dat het openen van het park in goed overleg is gedaan “Ik hoop dat we over een paar dagen kunnen concluderen dat we samen op een verantwoorde manier gebruikmaken van dit mooie park zodat het de komende periode open kan blijven!”

Mocht je door je thuis-quarantaine überhaupt vergeten zijn hoe het park er uit zag, hier een filmpje.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.