SPOORPARK ZOEKT PARKHOSTS!

20201107_141554
Het Spoorpark is op zoek naar gastvrouwen / gastheren op vrijwillige basis, die het leuk vinden om bezoekers van het park van informatie te voorzien en hen waar nodig op de huisregels te wijzen. Met deze signalerende én faciliterende functie zijn zij een aanspreekpunt voor de parkbezoekers en bewaren zij de goede sfeer in het park. Aanmelden kan tot eind februari.

Een soort buurtpreventie voor het park, maar tegelijkertijd ben je ook vooral een “graag gezien gezicht” in het park. Een belangrijk aanspreekpunt, een glimlach, een herkenning. “Zij bewaren zo de goede sfeer in het Spoorpark en bevorderen de sociale samenhang. Het zijn deze kleine dingen, die voor anderen van grote waarde kunnen zijn,” verteld Anja van het Spoorpark. “We hebben deze gastheren en -vrouwen afgelopen zomer al met regelmaat ingezet, dat is toen erg goed ontvangen, daarom willen we het team graag uitbreiden. Het park is een burgerinitiatief, het is breed gedragen vanuit de stad en daarom zoeken we ook lokale betrokken burgers voor deze functie.”

De tijdsblokken van twee uur vallen in het weekend: vrijdag, zaterdag en zondag (overdag tussen 13.00 -17.00 uur / in de avond 19.00 – 21.00 uur) en door de week in de avonduren ( 19.00-21.00 uur). Er wordt gezorgd voor een goede voorbereiding van het team van minimaal 12 personen en gaan in het voorjaar van start, daarbij een schema van april t/m september hanterend.

 

Foto: Het huidige team vol vrijwilligers voor de groenvoorzieningen, tijdens een koffiepauze 😉

Spreekt dit je aan en heb jij een dienstverlenende instelling én positieve uitstraling, kun jij omgaan met weerstand en durf je mensen aan te spreken? Heb je ook nog affiniteit met het Spoorpark en draag je het park een warm hart toe? Dan zoeken ze jou! En misschien heb je een maatje waarmee je wilt lopen, kom dan samen eens praten! Een kennismakingsgesprek met de coördinator van het betreffende team maakt onderdeel uit van de procedure. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst en bent verzekerd via een vrijwilligersverzekering van de gemeente. Wat wil je nog meer?

Spoorpark
Het Spoorpark, dat sinds 21 juni 2019 de poorten opende, ontvangt dagelijks veel bezoekers van binnen en buiten Tilburg. Vooral in het voorjaar en de zomerperiode én in de weekenden is het druk. Het park biedt voor ieder een mooie ontmoetingsplek en plaats om te ontspannen.

Informatie
Lees er meer over op : https://spoorparktilburg.nl/vacatures/
Of meld je direct aan via info@spoorparktilburg.nl

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.