STADSBROUWERIJ013 EN AABE BROUWEN UNIEK BIERTJE

aabe witbier
Wie aan de AaBe Fabriek denkt, denkt aan de rijke historie van de textielindustrie in Tilburg. Deze fabriek was vroeger voor de textielindustrie de grootste werkgever van Tilburg. Nu, 100 jaar later, is de voormalige fabriek en omgeving ingericht als winkelcentrum met (woon)winkels, horecazaken en een sportschool. Wekelijks komen hier tienduizenden mensen lekker samen genieten van al dat moois dat de AaBe Fabriek te bieden heeft.

Het hele jaar door worden er bij de AaBe Fabriek verschillende activiteiten georganiseerd om het voor de gasten weer een stukje leuker, verrassender en aantrekkelijker te maken. Juist deze laatste drie woorden vormen de basis van een uniek initiatief dat 18 april a.s. gelanceerd gaat worden. Het AaBe Witbier. “Samen leuke dingen doen voor Tilburg en haar inwoners. We wilden graag iets leuks doen ter ere van de AaBe Fabriek. Tilburgers zijn trots en houden van hun stad en daar mag iets speciaals bij horen. En zo ontstond het ludieke idee van een ‘AaBiertje’” Aldus Michel, manager van Jumbo AaBe en mede-initiatiefnemer van het AaBe Witbier.

Jumbo, Stadsbrouwerij013 en Het Ketelhuis werkten samen aan het nieuwe witbiertje. Eerder hebben ze bij Stadsbrouwerij013 samen met de Tilburg Trappers de Trappers Weizen gecreëerd. Inspelend op het aankomende mooie weer hebben de brouwers opnieuw voor een fris biertje gekozen; AaBee Witbier.

Een uniek en speciaal gebrouwen witbier ter ere van de AaBe Fabriek. Het AaBe Witbier zorgt voor de ideale verkoeling; verfrissend en bekroond met een wollen deken als schuimkraag. De lancering, en start van de verkoop, van het AaBe Witbier is op Witte Donderdag 18 april bij Het Ketelhuis Pannenkoekfabrique van 16.00 tot 18.00 uur. Hier wordt het eerste vat aangeslagen. Het AaBe Witbier is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo AaBe, Het Ketelhuis Pannenkoekfabrique en Stadsbrouwerij 013. Da ge ut wit!

 

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.