STADSSTRAND WIL PLEK BIEDEN AAN GETROFFEN DANSSCHOLEN EN HORECA

WhatsApp Image 2020-03-04 at 20.30.53
Het stadsstrand Beachy welke momenteel ontwikkeld wordt op het Smariusterrein, wil ondernemers welke door corona getroffen zijn helpen. “We hebben hier veel plek en willen dus ons podium bijvoorbeeld beschikbaar stellen aan dansscholen welke nu niet kunnen repeteren. Ook theatergezelschappen of buitenfitness is welkom. Daarnaast bouwen we extra keukens.”

Vanaf 1 juli mogen de sportscholen haar deuren mogelijk weer openen. “Maar niets is zeker en we kunnen ons voorstellen dat niet iedereen erop staat te springen direct weer binnen met groepen aan de slag te gaan, omdat het misschien toch niet geheel risicoloos is. Daarnaast is buiten dansles geven in het zonnetje natuurlijk ook een stuk leuker!” lacht Pim Litjens, één van de initiatiefnemers.

“Het podium wat er komt is o.a. bekend van Wildeburg en is in de vorm van een grote bamboehut. Wij verzorgen daar dan ook de techniek voor, zodat het letterlijk plug & play is.”

Ze hebben al vele reacties ontvangen, “We hebben al contact met enkele fysiotherapeuten en sportschoolhouders, maar kunnen momenteel nog niets voor hen concreet betekenen.” Aan de achterkant zijn de mannen van het strand namelijk nog in conclaaf met de gemeente. Door corona zijn de tekeningen van het stadsstrand weer op de schop gemoeten. “Bredere looppaden, meer toiletvoorzieningen en nog meer focus op buiten, dan op de strandtent zelf.” Daarnaast zijn de afdelingen van gemeente ook enorm druk met de coronamaatregelen in de praktijk toe te passen, waardoor toch het één en ander vertraging oploopt.

Foto: Impressie van Beachy door Timmermans Architecten, hier nog zonder de corona-aanpassingen.

 

Ze kunnen er tijdelijk foodtrucks neer te zetten en zijn bezig met het bouwen van keukens in zeecontainers. We kunnen hier foodconcepten kwijt die nu door de crisis bij hun eigen restaurant misschien terrasruimte tekort komen of foodtrucks die nu niet op festivals kunnen staan. Hierdoor willen we een soort eettentjes-boulevard creëren in de buitenlucht. We willen onze gasten graag veel variatie bieden, dus we zoeken ondernemers die hier wel oren naar hebben. Van poké-bowls, tot Indonesisch, of misschien zelfs wel suikerspinnen of churros nu alle kermissen zijn afgelast.”

“Wanneer we de bouwvergunning in onze handen hebben kan alles binnen een klein maandje staan, we kennen veel decor- en tentenbouwers, deze zijn nu werkloos en kunnen bij ons direct aan de slag. Zo werken we momenteel ook al samen met organisatoren en productie partijen van o.a. Fairytale festival, Road Show Festival en Jungle Festival welke nu tevens stil liggen door de crisis.

Foto: Beachy, het pop-up strandje aan de Schouwburgring tijdens een Silent Cinema.Het strand betreft straks 4500m² zand en terras en zal 7 dagen per week open gaan. “Er is altijd wel iets te doen!”, naast het podium wat ze beschikbaar stellen voor creatievelingen, komen ook de silent cinema buitenbioscoop avonden terug, welke vorig jaar georganiseerd werden aan de Schouwburgring bij het pop-up strandje. Allemaal in aangepaste vorm op anderhalve meter “maar met de zee aan ruimte die we hebben lukt dat gemakkelijk.”

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.