STAND-UP COMEDY TERUG IN CLUB SMEDERIJ

De beste comedians op een klein podiumpje, in een ruwe omgeving en met een intieme sfeer, dat is de bedoeling van ComedyZone. Voor een avondje stand-up hoef je niet meer naar Amsterdam (of Eindhoven), maar kun je gewoon terecht in de Tilburgse Club Smederij "We willen nog meer gaan inzetten op film, bingo, sport en voegen daar nu comedy aan toe."

Geheel nieuw is het niet, want vroeger, toen men Club Smederij nog Smederij013 noemde (althans, zo stond het op de poster toentertijd), vond er maandelijks al eens ComedyZone plaats in de Spoorzone. Op één avond betraden verschillende grappenmakers het podium. Sommige stonden aan de vooravond van doorbreken, anderen hadden inmiddels zelfs al stappen gezet in het comedian-landschap. Geloof het of niet, maar Rayen Panday, Leon van der Zanden en de Nederlandse look-a-like van Philip Geubels stonden al eens in de Smederij. Een enkeling zag ik later voorbij komen op YouTube of zelfs op landelijke televisie, “hah, die heb ik nog eens gezien in de Smederij!” dacht ik dan. Eind 2014 waaide vanuit het Eindhovense Strijp S deze comedyshow over naar de Tilburgse Spoorzone. Toen nog op de donderdagavond. Maar na een paar jaar werd er nog maar weinig gelachen in de Spoorzone. Tot nu! ComedyZone is namelijk terug met een nieuwe stand-up avond op zondag 26 januari.

“Iedere maand een super toffe line-up met een paar van de beste stand-up comedians van het land”, vertelde initiatiefneemster Eva Vromans van Eve Vents toen aan het Brabants Dagblad. “We gaan met de Smederij een aantal dingen veranderen, naast de focus op muziek willen we ook nog meer gaan inzetten op film, bingo, sport en daar voegen we comedy nu aan toe” verteld Erwin Schellekens, uitbater van de club. “Sowieso wordt er te weinig gelachen in de stad en daar brengen we graag verandering in”.

Vollenbak ambiáánce bij Pieter Jouke tijdens ComedyZone

Verschillende comedians bekend van Toomler en Comedytrain vullen het programma. Stefan Pop bijvoorbeeld, welke je kunt kennen uit Klikbeet. Al is het tofste van zo’n avond altijd om jezelf te laten verrassen door de voor jou nog onbekende grappenmakers.

Kaartjes kosten een tientje en zijn te koop via de website van Club Smederij.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.