STICHTING TILBURGSE TAAL LANCEERT DE TILBURGSE VERTAALSERVICE

Vanaf zondag 11 november 2018, heeft de Stichting Tilburgse Taol een speciaal mailadres gelanceerd waar je een tekst correct, eenvoudig en snel kunt laten vertalen naar de Tilburgse taol.

Op veler verzoek is gehoor gegeven aan de wens om op een eenvoudige en snelle manier een tekst om te laten zetten naar het Tiburgse. Nicole de Jong, bestuurslid: “We worden als stichting regelmatig benaderd voor het vertalen van teksten naar het Tilburgs. Dat is mooi, want dat betekent dat de Tilburgers steeds meer in het correct Tilburgs willen communiceren”. Mar hoe moek dè dan spèlle? Ik weet nie hoe dèkket moet schrèève. Dit soort verzoeken kunnen vanaf nu naar een speciaal daarvoor gelanceerd mailadres worden gestuurd. Een team van vertalers zit klaar om Tilburgers te voorzien van ‘taoladvies èn oplòssinge vur Tilburgse taolperbleeme’.

Dat het mailadres juist vanaf 11 november operationeel is, is geen toeval. “Met name rondom de festiviteiten van carnaval wordt veelvuldig in de Tilburgse taol gecommuniceerd. We willen verenigingen, bedrijven, muziekbands, vriendenclubs maar ook particulieren graag helpen met het correct schrijven in het Tilburgs. Er is een Tilburgse spellingsmethode, dus waarom zou je die niet gebruiken? Dan maak je een nog betere sier met te publiceren teksten op b.v. uniform, stickers, drukwerk e.d. Zélfs op de carnavalswagen”. Maar uiteraard ook de rest van het jaar is het mailadres bereikbaar.

Het mailadres dat daarvoor is opengesteld: vertaalservice@tilburgsetaol.nl

De Tilburgse vertaalservice is een onderdeel van de Stichting Tilburgse Taol. De stichting organiseert jaarlijks allerlei activiteiten zoals de Kènderkwèèk, et Schrèèfatteljee, de Taolklas en de onlangs gehouden Taolbèttel en het Tilburgse Dikteej. Ze ondersteunt tevens allerlei activiteiten die met Tilburg en de Tilburgse taol  te maken hebben.
Meer informatie via: www.tilburgsetaol.nl

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.