IEDERE WEEK STILLE BUITENBIOSCOOP BIJ T-HUIS (SPOORPARK) EN BEACHY

IMG_7110
Een zomer zonder evenementen, daar moet iets op te verzinnen zijn! StilleFilm, een buiten bioscoop met koptelefoons. Ideaal want zo hebben omwonende geen last van geluidsoverlast én kom je in de buitenlucht toch maximaal in de film.

Ruim honderd koptelefoons lichten op terwijl het muisstil is op het Stadsstrand. Om bijna een beetje ongemakkelijk van te worden, als je het zo als “buitenstaander” ervaart. Zodra je je koptelefoon op zet is het echter een wereld van verschil!

Buitenbioscoop
Op een warme zomeravond buiten een film kijken met je vrienden onder het genot van koud biertje, wie wil dat nou niet? Op deze manier wil StilleFilm, van Silentdisco.xxx, de zomer voor de Tilburgers toch nog leuk maken. Voor nu staan de locaties Spoorpark en Stadstrand Beachy op de planning. “Echt een toevoeging aan vakantie in eigen stad zo op deze manier!” geeft één enthousiast koppeltje op het stadsstrand aan.

Samen komen op een veilige manier staat hoog in het vaandel bij de organisatie: “Dit alles gebeurd natuurlijk wel op een veilige en verantwoorde manier. Het concept is ontstaan met instemming van de gemeente en volgens de richtlijnen van het RIVM. We hebben contact gehad met de GGD over het ontsmetten van de koptelefoons. We zorgen ervoor dat alles volgens de richtlijnen verloopt zodat de bezoekers op een veilige manier kunnen genieten van een avondje uit.”

Nieuw is het concept niet, “vorig jaar zijn we hier al mee begonnen op het kleine strandje aan de Schouwburgring voor Theaters Tilburg, toen voor een mannetje of 50 per keer, maar mensen vonden het heerlijk zo buiten een filmpje pakken. Nu dus voor meer dan honderd man op anderhalve meter afstand.”

De filmavonden in het Spoorpark zijn iedere zondag, die bij stadsstrand Beachy iedere “Movie Monday“, maar wel alleen bij goed weer “bij slecht weer verzetten we het een week en blijven de tickets gewoon geldig.”

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.