STORMKAMER DE RECHTBANK

stormkamer
Van 12 april t/m 25 april laveert theatermaakster Hanna van Mourik Broekman haar Stormkamer De Rechtbank door vier steden: Tilburg, Breda, Eindhoven en Amsterdam. Met deze Stormkamer* verdiept zij zich met het publiek in de vraag hoe een mening een oordeel wordt.  In elke stad zijn andere meningen en uitkomsten - De Rechtbank is in elke stad anders.

Ik ben iemand. U bent iemand. Je vindt wat. Van iemand. Zoeken we nog wel, of ‘vinden’ we alleen maar? En heet dat dan een mening, of is het een oordeel? Of is dat een uiting van wat je voelt, om zeker niet vergeten te worden.

Publiek wees welkom!
Uw rol is van doorslaggevende betekenis. Hanna nodigt u uit om ons oordeel te lijf te gaan in Stormkamer, de Rechtbank. Wij, u, doen niets liever dan voor eigen rechter te spelen. De tijd die we nemen om ons oordeel te vellen wordt steeds korter. Wat blijft er dan nog over van ons moraal? Bestaat het goed en het kwaad, of is ons oordeel toch emotioneler dan wij denken? Hanna betrapt zichzelf regelmatig op: Oh daar heb ik ook nog wel een mening over”. 

* Stormkamer is
Hanna’s nieuwe theatertaal en nieuwe methodiek dat zij ontwikkelde met haar Tg Nomen. Hanna past theatrale interventies toe om visies, gedachtes en ervaringen boven tafel  te krijgen. Stormkamer is een theatraal vormgegeven samenkomst met een gekozen en divers samengesteld publiek. De Rechtbank is onderdeel van een reeks Stormkamers rondom het thema criminaliteit. Hanna kiest voor sociale thema’s, voor vorm, voor publiek, voor kijken naar de ander. Ze werkt samen met oa. theaters, makers en maatschappelijke organisaties. 

Uit de pers:
‘Hanna van Mourik Broekman slaagt dus uitstekend in haar opzet om mensen door middel van theatrale constructies met elkaar in gesprek te brengen over actuele problematiek.’ (★★★★ Leeuwarder Courant)

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.