STUDENTEN BUNDELEN KRACHTEN: MELD JE AAN ALS CORONA-HULP

71233521_2362615863792430_6196639232526647296_o
De universiteiten en hogescholen zijn gesloten, de sportschool wordt afgeraden, in de LocHal kan niet gestudeerd worden en stappen zit er ook niet in. Volgens "Serve The City Tilburg" hoog tijd dat studenten hun krachten bundelen en elders inzetten. Geen wildgroei aan initiatieven, zij hebben het netwerk en coördineren de boel.

Serve The City Tilburg wil studenten inspireren om zich in te zetten voor een ander. Ze willen studenten bewust maken van de noden in de stad en daarnaast de mogelijkheid bieden om het verschil te maken samen met anderen. Dit doen ze het gehele jaar door en hebben daarom een groot netwerk met aangesloten instanties.

Ze roepen studenten nu op om zich in te zetten tijdens de “CODIVC-19 crisis”. Dit kunnen simpele dingen zijn: boodschappen doen of helpen in de schoonmaak, ondersteunen bij scholen of kinderdagopvang, maar ook simpelweg een dagelijks telefoontje met kwetsbare en eenzame ouderen. Het initiatief heeft inmiddels al steun van Wethouder Marcelle Hendrickx op Facebook.

Wees wel verantwoord, geen onnodig sociaal contact, handen wassen en uit de mouwen. Via Googledocs kun je jezelf aanmelden. Wil je meer doen? Bekijk de groep Corona-hulp tilburg.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.