Studenten

13 januari 2021 Redactie WijZijnTilburg

[VIDEO] START BOUW VAN MINDLABS IS BEGONNEN!

Naast de LocHal wordt de komende tijd verder gebouwd aan het Mindlabs-gebouw. De keldervloer is klaar, de bouwers kunnen de hoogte in. Dinsdag 12 januari werd door opdrachtgevers, aannemers en partners digitaal geproost op de voortgang van de bouw. De nieuwbouw rondom de stalen spanten van de voormalige Hal 70 wordt zichtbaar. De aannemer kan nu starten met het plaatsen van de vloerdelen. Waardoor het gebouw de hoogte in kan. Mindlabs wordt een pand dat past bij de uitstraling en de ambities van de Spoorzone. Overheid, onderwijs en bedrijfsleven gaan in het nieuwe gebouw samenwerken onder de vereniging MindLabs. Ballast Nedam en Binx Smartibility werken samen aan de realisatie van het gebouw. Begin 2022 wordt het nieuwe gebouw in gebruik genomen.
2min 258

Studenten


STUDENTEN BUNDELEN KRACHTEN: MELD JE AAN ALS CORONA-HULP

De universiteiten en hogescholen zijn gesloten, de sportschool wordt afgeraden, in de LocHal kan niet gestudeerd worden en stappen zit er ook niet in. Volgens “Serve The City Tilburg” hoog tijd dat studenten hun krachten bundelen en elders inzetten. Geen wildgroei aan initiatieven, zij hebben het netwerk en coördineren de boel.

NACHT VAN DE KUNSTEN: ONTDEK TALENTEN VAN FONTYS HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN

Ontdek talenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK). Op vrijdag 20 december vinden er meer dan 50 performances plaats in het FHK gebouw en de concertzaal van Theaters Tilburg. Van dans tot muziektheater, van klassiek tot circus en van expositie tot rockshow. Met één ticket heb je toegang tot het gehele programma. Vier het begin van de feestdagen met een avond vol kunst. Foto: Nacht van de Kunsten 2018 door Piet Kuijten – Artiesten Sonja Oberkofler en Inês Lacerda.

MUZETUIN “RAVAGE” NA TOP(WEEK) FESTIVAL

Een ongekend mooi feestje moet het zijn geweest, TOP FESTIVAL, waarbij duizenden verse nieuwe Tilburgers kennis konden maken met elkaar, Tilburg en de Muzetuin. Helaas mag Fontys Hogeschool voor de Kunsten daarna op de blaren zitten, want tijdens de eerste ontmoeting van hun studenten met “hun tuin” is het één grote vuilnisbelt. Een groep FHK’ers (zo noemen studenten van de kunstopleiding zich) namen vannacht het heft, en vooral de vuilniszak, in eigen handen en riepen op Instagram de TOP Week op het matje.

BUILDING THE FUTURE: HIGHTEC ONTDEKKINGSROUTE IN DE LOCHAL

Met een groots slotevent ‘Building the future – De High Tech Ontdekkingsroute’ werd zaterdag de Dutch Technology Week in het Hart van Brabant afgesloten. Meer dan 450 bezoekers maakten kennis met allerlei vormen van techniek en technologie.