STUEN LANCEERT EIGEN KLEDINGLIJN

190707_STUEN_CLOTHING_HR_033
De mannen van STUEN zijn er maar druk mee. De ambitieuze ondernemers hebben pas een jaar hun eigen winkel en een half jaar hun webshop en de zaken lopen goed. Dus is het tijd voor de volgende stap. Mark Voets en Martijn Mutsaers staan op het punt om hun eigen kledinglijn te lanceren. Morgenochtend om 11:00 uur is het zo ver! ,,Dit is iets waar we heel trots op zijn, het is een logische stap voor ons na het openen van de winkel.”
STUEN.label
Vanaf morgen 11:00 uur kan je online én in de winkel de ‘basics’ en de ‘specials’ van STUEN.label bemachtigen. De basislijn bestaat uit een aantal polo’s, T-shirts en hoodies van gecertificeerd ‘fair wear organic cotton’. Ook is er gerecycled polyester in de kledingstukken verwerkt. ,,En de kleding heeft een schitterende pasvorm. Al zeggen we zelf.”
De speciale lijn is een gelimiteerde oplage van T-shirts of hoodies die steeds samen met kunstenaars, fotografen of andere creatievelingen worden ontworpen. De eerste oplage bestaat uit drie T-shirts met aan de voorkant geborduurd ‘STUEN’ en aan de achterkant een foto van fotograaf Bas van der Burgt. ,,Het zijn foto’s waarop we Tilburg op een andere manier laten zien.” aldus Mark. ,,Ja we geven met onze lijn een dikke vette knipoog naar onze stad.” zegt Martijn.  
T-shirt gelimiteerde collectie STUEN.label in samenwerking met Bas van der Burgt – Camiel van de Wijdeven ©
De trotse Tilburgers verklappen ten slotte dat er binnenkort een samenwerking met Willem II aankomt. ,,Ohja! En er komen ook nieuwe sokken!” 

Kei tof ofnie? Wij zitten morgenochtend in ieder geval klaar om een limited edition STUEN.label T-shirt te scoren!
Hoodie basis collectie STUEN.label – Camiel van de Wijdeven ©

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.