STUKJE KROEG ADOPTEREN? GARAGESALE OP KORTE HEUVEL!

korte heuvel
Verander jij na een aantal sappies ook altijd spontaan in een kleptomaan? Aas je al jaren op dát ene pronkstuk uit de kroeg, maar kom je nooit verder dan een speciaalbierenglas of peper- en zoutstel? Nu is wellicht je kans geheel legaal alsnog een barkruk, ornament of ander stuk prullaria uit één van je favoriete kroegen te scoren tijdens de Korte Heuvel Garagesale.

Menig kroegbaas heeft ondertussen de zaak, de kelder, de zolder, de garderobe, de containerbox, de opslag en de andere opslag al vier keer afgestoft en uitgezocht. Het zijn zaaddodende tijden voor horeca-uitbaters, maar, ondanks alles, organiseren ze met “De Korte Heuvel” samen weer iets leuks. Een heuse garagesale waarbij je items uit de kroegen op de kop kunt tikken.
“Veel ouwe meuk, maar wellicht zelfs een verzamelaarsitem” laat Jaap van Ham weten, eigenaar van Café Bakker. Café Polly Maggoo trommelde vijf andere horecazaken op om ook mee te doen. “We hebben inmiddels een hoop opgeruimd en konden het ook weggooien, maar spullen uit kroegen vinden mensen altijd interessant, dus verkopen leek ons ook wel een leuk idee!” En zeg eerlijk, dan gebeurt er ook weer eens een keer iets. Het aanbod varieert van bieren, tot glazen, tot barkrukken en “unieke objecten”.

Naast Café Bakker en Café Polly Maggoo doen ook Café De Slijterij, Live Music Bar en Gember en Sereh mee. De garage sale vindt plaats voor de kroegen. “Er komen tafeltjes te staan met daarop de spullen”.
Iedereen dient zich wel netjes aan de coronaregels te houden. “Mensen moeten echt anderhalve afstand houden en wij dragen mondkapjes, we willen geen enkel risico lopen.”

De garage sale vindt 28 november plaats om 12.00 uur op de Korte Heuvel.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.