SURVIVAL OF THE FATTEST: FIVE GUYS BINNENKORT IN TILBURG

Wat worden we toch weer verwend hier in Tilburg. Voor fastfood hoef je als TilBURGER de stad niet meer uit, want zojuist is bekend gemaakt dat de Amerikaanse hamburgerketen Five Guys binnenkort op het Pieter Vreedeplein neerstrijkt. 

Vette concurrentie hebben ze al, in de vorm van Johnny’s Burgers, Burger Business, World Burger, McDonald’s, Thrill Grill, Starburger, Burger Company, Broodje Jantje en de toekomstige vestiging van de Burger King. Waar Five Guys dan nog terecht kan met deze grote burgerdichtheid? Het voormalige pand van de Mango. 

De Amerikaanse ketens weten Tilburg de laatste tijd in grote getallen te vinden. Met Five Guys, Baskin Robbins en Dunkin’ Donuts wordt het Pieter Vreedeplein een waar Amerikaans fastfood Walhalla. 

Kan jij ook niet wachten om je tanden in zo’n dikke vette burger te zetten? Of heb je je buik nu onderhand wel vol van al die burgertenten?

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.