TEGENLICHT MEET UP TILBURG: REIZEN IS HET NIEUWE ROKEN

Afbeelding bij Tegenlicht_Cruiseschip in de Piushaven door Rubentopia.
Toeristen die in de rij staan om een foto te maken van zonsondergang vanaf de door Lonely Planet benoemde sunset spot op de Heuvel. Steeds meer cruiseschepen die af- en aanmeren in de Piushaven. Een toeloop aan bezoekers die allemaal dezelfde Instagrammable foto willen maken in de Spoorzone. In Tilburg zal het misschien zo’n vaart niet lopen, maar op andere plekken op aarde is dit aan de orde van de dag. In de Tegenlicht-uitzending 'Reizen is het nieuwe roken' wordt er gekeken naar de consequenties van massatoerisme. In de Tegenlicht Meet Up op maandagavond 7 oktober in de LocHal gaan we hier dieper op in. Foto: Rubentopia.

Er lijkt geen einde te komen aan die groei van massatoerisme, want steeds meer mensen willen op vakantie en dat kan steeds goedkoper. Maar nu de koraalriffen verdwijnen, lokale bewoners moeten verhuizen en zelfs toeristen lijfelijk aangevallen worden, lijkt een grens bereikt. Ko Koens, hoofddocent en onderzoeker duurzaam stedelijk toerisme aan de Breda University of Applied Sciences (voorheen: NHTV), legt uit hoe de situatie is. Ook wordt er ingegaan op het gedrag van mensen en keuzes die gemaakt wordt rondom reizen. Psychologie-docent Lieke Matthijssen van Fontys Hogescholen komt hierover vertellen

Toerisme in Tilburg
De Bibliotheek LocHal maakt bij Tegenlicht Meet Ups graag een lokale koppeling. Daarom schuiven de Tilburgse directeur van City Marketing, Marc Meeuwis, en Kim Hendrikx, beleidsmedewerker van de Gemeente Tilburg aan om te praten over het nu gaat met het toerisme in Tilburg en wat de visie op de toekomst is. En het is jouw kans om jouw ideeën hierover met ze te delen. De Tilburgse reisblogger Anne Travel Foodie begeleidt het publieksgesprek.

Toegang
De Tegenlicht Meet Up begint op 7 oktober om 19.30 uur en toegang is gratis; aanmelden is niet nodig.

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.