TILBURG CULINAIR, DE HOUTLOODS EN AUGMENTED REALITY

In samenwerking met restaurant De Houtloods heeft Wij Zijn Tilburg tijdens Tilburg Culinair een ludieke en unieke ervaring opgezet. Hierbij was het mogelijk om een kaartje te scannen met de CityCam app, waarna alle 4 de Tilburg Culinair gerechten van De Houtloods op je telefoonscherm voor je bereid werden.

Sander Overweg van restaurant De Houtloods wil tijdens Tilburg Culinair graag zijn kennis over koken delen. Dit vanuit de Houtloods Academy en bijbehorende gedachtengoed. “Samen met Wij Zijn Tilburg hebben we een ludieke kennisdeling opgezet. Wanneer je bij De Houtloods een van de vier gerechten besteld ontvang je een ‘voucher’ voor kennis.”

Via de CityCam (gratis te downloaden via de AppStore) scan je deze voucher. Direct volgt de bereiding van jouw gerecht op beeld. Welke ingrediënten worden gebruikt en hoe wordt je bord opgemaakt. Na of tijdens het kijken van deze video over jouw gerecht kan je tevens ‘swipen’. Na het zogenaamde swipen kan je een afbeelding van ‘jouw’ gerecht plaatsen op je social media kanaal zoals Facebook. Maar, je kan ook het recept downloaden zodat je het gerecht geheel of gedeeltelijk thuis kan klaar maken.

Het scannen, plaatsen van social content en downloaden van het recept was mogelijk terwijl je wachtte op je gerecht. “Dus naast genieten van je gerecht kan je ook kennis delen en verbinden. Innovatief en uniek.”

De Houtloods heeft vorig jaar de Patrick Verbunt prijs gewonnnen voor het beste gerecht van Tilburg Culinair. Dit jaar kregen zij de tweede plaats. De Houtloods serveerde een bijzonder gerecht van zeebaars met oester en komkommer dat volgens de jury gekenmerkt wordt door verfijning en verfrissing.

In de jury zat dit jaar o.a. tweesterrenchef Onno Kokmeijer, een rising star die tot de zestig beste chefs ter wereld gerekend wordt. Kokmeijer gaf hoog op over de beleving die De Houtloods neer weet te zetten. “Ze hebben iets fantastisch.”

Wij zijn trots op de samenwerking waarbij techniek, gastronomie, kennis en gemak bij elkaar komen!

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.