TILBURG DRAAIT DOOR: PETITIES OVER DRAAIEND HUIS NEK AAN NEK

Ohno! Verdeeldheid in onze stad! Twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar! Bijna anderhalve week geleden lanceerde het JOVD een online petitie om het “Stilstaande” huis onze stad uit te bonjouren. Inmiddels is een tweede petitie over het Draaiend Huis de lucht in geslingerd, deze pleit ervoor om het huis te behouden. ,,Maar dan moet citymarketing het wel gaan vermarkten”.

Het is al zeker een week hèt onderwerp van de dag bij menig Tilburgs koffieautomaat. Wat moeten we nou toch met dat Draaiend Huis? De JOVD kwam met een tegen-petitie, waarop één van onze bloggers reageerde met een flinke lap tekst waarom het juist zou moeten blijven en waarom het zo waardevol is voor onze stad. Als reactie daarop heeft een zekere “D. Ray Enthuys” nu ook een petitie opgestart om het huis te behouden.

Deze laatste petitie roept niet alleen op om het Draaiend Huis te behouden, maar ook om de Gemeente Tilburg het ‘Draaiend Huis’ te laten repareren, te onderhouden en te omarmen. Daarnaast moet de Gemeente er zorg voor dragen dat onze Marketing Tilburg het kunstwerk vermarkt. Volgens de petitionaris heeft het werk de potentie om een icoon van de stad te zijn en een ware trekpleister te worden, die Tilburg geld oplevert in plaats van kost.

Inmiddels (woensdagavond 5-12-2018 18:30 uur) staat het bijna nek aan nek met 756 voorstanders en 1117 tegenstanders.

Dus, dit is je moment, sla je slag en stem in deze spannende battle! Teken de voor- of de tegenpetitie! Weet je het allemaal ook niet meer of wil je geen kant kiezen? Teken dan iets anders, stop het in je schoen en misschien zit dan er morgen iets leuks in.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.