TILBURG IS DECOR VOOR ALLEREERSTE SPEELFILM TIJDENS CORONACRISIS

op-gepaste-afstand-draaidag-1-0611 (1)
De oplettende Tilburger kan deze week een cameraploeg met een aantal bekende gezichten voorbij hebben zien komen. Deze week werd namelijk de eerste speelfilm die is ontwikkeld, geschreven en opgenomen tijdens de coronacrisis opgenomen. Verschillende Tilburgse plekken zoals het Spoorpark, de Korte Heuvel, Piushaven en Koepelhal schitteren daarbij als decor. De film ‘Op gepaste afstand’ zal vanaf 19 mei voor iedereen kosteloos te zien zijn via Pathé thuis.

TILBURGSE INVLOED IN DE FILM
Noortje Herlaar en Tibor Lukács vertolken de hoofdrollen van de nieuwe Pathé Thuis Original ‘Op Gepaste Afstand’. In de korte speelfilm, die zich afspeelt tijdens de lockdown, zijn daarnaast rollen voor onder andere Huub Stapel, Daniël Kolf én de Tilburgse Leo Alkemade! De film is naar idee van de Tilburger Bart Willemsen. De regie is in handen van regisseur Jon Karthaus en wordt geproduceerd door NewBe, Johnnywood Productions & Bart Willemsen.

OP GEPASTE AFSTAND
De korte romantische film van circa 20-25 minuten vertelt het verhaal van twee onbekenden die elkaar in de verlaten straten tegenkomen en besluiten de wandeling door de lege stad samen te vervolgen. Tijdens de wandeling komen verschillende thema’s aan bod die herkenbaar zijn voor de crisis waar we ons nu in bevinden. Wat uniek is aan de film is dat het binnen enkele weken kan ontstaan, in crisistijd en uiteraard volgens een draaiprotocol dat is afgestemd op de richtlijnen van het RIVM.

“De Nederlandse Cultuur- en Filmindustrie is tot een volledige noodstop gekomen. Dat gaat me zeer aan het hart. Als filmmaker wil je niet alleen een verhaal vertellen in deze tijd, maar ook zorgen dat je cast en crew op een veilige manier aan het werk kan. Met het uitgebreide Corona-protocol wat wij voor deze productie hebben opgesteld hebben we een nieuwe inrichting van filmset gevonden die zo veilig mogelijk is in deze nieuwe wereld” zegt Karthaus.

De eigenaar van Pathé Thuis is enorm blij met de creatieve productie, “we zitten meer dan ooit met elkaar thuis en we genieten massaal van film en televisie. Maar helaas staat de productie van films op dit moment zo goed als stil, en zit een groot deel van de freelance filmmakers, acteurs en andere beroepsgroepen uit de culturele sector stil. Wij steunen lokale producties en de Nederlandse filmindustrie dan ook graag in deze periode. We zijn trots dat we in zo’n korte tijd een mooie productie voor iedereen beschikbaar kunnen stellen op ons platform.”

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.