TILBURG KRIJGT EEN ROLLERDISCO-AVOND!

_16A7526
TILBURG - Tilburg krijgt "ouderwetse" rollerskate avonden in Club Smederij. Op zondagavond 29 maart kan men onder begeleiding van de disco-DJ Keezus Christus onbeperkt rondjes rolschaatsen.

Flink van je af rollen, een dansje wagen en een drankje doen. In het midden staat DJ Keezus Christus te draaien, hij houdt de vaart er in door wat oude disco discoplaten af te wisselen met italo & nu-disco. “We organiseren ook de rollerdisco op onder andere Paaspop en verhuren onze rolschaatsen. Een rollerdisco organiseren in Tilburg stond al lang op onze bucketlist, erg tof dat we dat nu eindelijk samen met de Smederij gaan afvinken!” zegt Margot van Werktuig enthousiast, “Maar niet te pretentieus allemaal hoor, gewoon een leuke zondagavondactiviteit! Met je vriendinnen of je date lekker rondjes rolschaatsen, goeie muziek op de achtergrond en als je het beu bent nog een afzakkertje nemen terwijl je anderen ziet stuntelen.”

Foto: Twee dames die hun rolschaatsen aantrekken tijdens de rollerdisco op Paaspop

Club Smederij heeft recentelijk een kleine verbouwing ondergaan, maar ook inhoudelijk zijn er aanpassingen. “We gaan met de Smederij een aantal dingen veranderen, naast de focus op muziek willen we ook nog meer gaan inzetten op film, bingo, comedy. Op zondagen zetten we graag in op sport, zo hebben we laatst een curlingtoernooi en een trefbalavond gehad, de rollerdisco’s (eind maart, en ook half mei) voegen we daar nu aan toe” verteld Erwin Schellekens, uitbater van de club.

De avond heet “Keezus Christus’ Rollerdisco”, de DJ staat die avond dan ook letterlijk in het middelpunt. De Tilburgse (en Limburgse) DJ is een lokale held en staat bekend om de finesse in zijn sets, hij heeft zichzelf al bewezen op festivals zoals Weekend Magnifiek, Paaspop, 7th Sunday, We Are Electric en Solar. Wanneer het aanslaat ziet Keezus een grote buiteneditie op bijvoorbeeld het Koningsplein ook wel voor zich, “en er lopen ook al gesprekken met de schaatsbaan op Stappegoor voor een mogelijke wintereditie!”

Informatie over het evenement

  • Entree is 12 euro, inclusief de huur van een paar rolschaatsen.
  • De avond is van 19:30 tot 23:00 uur.
  • Facebook event.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.