TILBURG ZINGT: ZESTIENDE EDITIE

TZ Marcels fotos 20184140
Tijdens Koningsnacht 2019 kleurt Tilburg weer oranje. Dit jaar zal op vrijdag 26 april alweer de zestiende editie van Tilburg Zingt plaatsvinden. Het grootste meezingfestijn en uithangbord van Tilburg zal vanaf 19:00uur starten. Vanaf 18:00uur beginnen we met het warmdraaien door DJ Wietse. Ook dit jaar wordt het weer een enorm spektakel!

Mede door de ontwikkelingen op het Raadhuisplein en Schouwburgring hebben wij het Tilburg Zingt-terrein qua indeling eens flink omgegooid. Te beginnen met een nieuw podium midden tussen het publiek en wat aan vier kanten open is. We denken daarmee nog meer mensen te kunnen bereiken die goed zicht hebben op onze schitterende koorleden. Ook weer terug van weg geweest: de tribune speciaal voor de mensen die niet zo lang kunnen staan en toch willen genieten en meezingen. Hierbij is een mooie samenwerking met Stichting “Met Je Hart” ontstaan: de vrijwilligers van deze organisatie gaan dit deels faciliteren, zodat ook hun doelgroep (de eenzame ouderen) een mooi plekje en drankje gaan krijgen. Voor de tribune hebben we een ruimte ingericht voor mindervaliden, zodat ook zij met goed zicht op het podium deel kunnen nemen aan Tilburg Zingt 2019.

Tilburg Zingt zal weer door twee geweldige presentatoren gehost worden. Een nieuw gezicht op het grote podium. Leo Alkemade. Leo is bekend van o.a. programma’s als ‘Sluipschutters’ en ‘Kanniewaarzijn’ en heeft zijn eigen zangtalent ontdekt bij ‘It takes two’.

De andere is een oude bekende van Tilburg Zingt: Rogier van Oosterhout. Rogier is bekend van: “Schatje mag ik je foto”, maar vele kennen vooral zijn fijne stem als voice-over bij diverse programma’s.

Ook dit jaar zal een enthousiaste groep voorzangers op het podium meezingen met het publiek. Het Tilburg Zingt-podiumteam, wat deze editie bestaat uit +/- 100 koorleden van o.a. Koor PistacheDes UniqueJongerenkoor PippijnPopkoor Divers, Green Forest Singers, Just for fun koor, De Bettie Akkemaais, Rock- en Popkoor Trammelant en 3 nieuwe deelnemers: gelegenheidskoor van het Brabants Dagblad “de Gouden Keeltjes”, Middenkoor Katharsis en Popkoor Prestige. Tot slot zal er nog een speciaal gelegenheidskoor van Burgemeester en wethouders haar opwachting maken.

Tilburg Zingt opent het evenemententerrein vanaf 18.00 uur. Het publiek kan dan al lekker in de stemming komen en langzaam warmdraaien op de muziek. Het evenement ook dit jaar weer gratis te bezoeken.

Algemene informatie
Tilburg Zingt: 15.000 kelen en 15.000 toonhoogtes

Er zijn verscheidene dingen waar de Nederlander in uitblinkt. Oranje kleding aantrekken, hard zingen en een drankje nuttigen. En laat dat alles nou samenkomen bij het grootste meezingfestijn van Nederland: Tilburg Zingt.

Het evenement dat dit jaar op vrijdagavond 26 april losbarst is een feest der herkenning voor alle bezoekers. Voor de nieuwkomer zal het wat onwennig zijn om luidkeels mee te blèren, maar na de eerste paar nummers zal niemand zich kunnen inhouden. Het meerstemmige geluid -15.000 bezoekers en daarmee evenzoveel toonhoogtes – wordt begeleid door ruim 100 voorzangers van verschillende regionale zangverenigingen.

Van importstudent tot ras-Tilburger, elke bevolkingslaag voelt zich vertegenwoordigd tijdens dit bijzondere feest. De gezelligheid die wordt uitgestraald, tekent de stad Tilburg en de openheid van de Tilburger.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.