TILBURGS FILM FESTIVAL KEERT TERUG!

Na een succesvolle eerste editie van het Tilburgs Film Festival afgelopen mei, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven: de voorbereidingen voor de tweede editie van het festival zijn momenteel in volle gang. Op 24 en 25 mei kunnen filmliefhebbers wederom bij bioscoop Cinecitta genieten van de beste korte films van Brabantse bodem.

Het Tilburgs Film Festival is een nieuw film festival, met een focus op korte films van makers uit Tilburg en Brabant. Zowel fictiefilms, documentaires, animatiefilms als experimentele films zullen vertoond gaan worden in verrassende en afwisselende filmblokken.

Het festival onderscheidt zich van andere festivals, door zich te richten op korte films van Brabantse filmmakers voor een breed publiek, met een duidelijke stempel van de maker. Korte films die gemaakt zijn voor het grote witte doek en zowel inhoudelijk als technisch goed in elkaar zitten. Films kunnen geselecteerd worden voor de officiële competitie, of voor het speciale openingsprogramma dat buiten de competitie valt.

Tilburgs Film Festival 2018 in Cinecitta

Het festival is een initiatief van filmmakers uit Tilburg en omgeving, die het festival hebben opgezet om zowel eigen werk als dat van andere makers uit Tilburg en Brabant te vertonen.

De belangrijkste doelen van het Tilburgs Film Festival zijn: 
– Het creëren van een nieuw podium voor Brabantse filmmakers.
– De korte film, in al haar vormen, onder de aandacht brengen.
– De filmcultuur in Tilburg en de provincie Noord-Brabant bevorderen.
– Voedingsbodem creëren voor nieuwe samenwerkingen/films in Tilburg.
– Een breed en divers publiek bereiken.

Tilburgs Film Festival 2018 in Cinecitta

Op dit moment kunnen Tilburgse en Brabantse filmmakers hun korte films inzenden. Zowel fictie, documentaire, animatie als experimentele films kunnen ingestuurd worden, met een maximale lengte van 20 minuten. Inzenden kan tot vrijdag 8 februari via: www.filmfreeway.com/tilburgsfilmfestival

Dus heb je een geweldige korte film gemaakt? Wacht dan niet te lang en stuur vandaag nog je film in! En wie weet is jouw film straks te bewonderen op het grote witte doek!

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.