TILBURGSE KERMIS – VRIJDAG 20 JULI

Yes! De Tilburgse Kermis is vanaf vandaag officieel geopend. Tien dagen lang feest in het centrum van Tilburg met meer dan 200 attracties en ruim 3km aan kermis. Lees snel verder voor het overzicht van deze openingsdag!

Opening Tilburgse Kermis 2018
De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux met ruim 230 attracties! De kermis wordt om 19:00 uur officieel geopend door kermiswethouder Erik de Ridder bij de Chaos op de Paleisring. Berget Lewis en Bencha theater zijn bij de opening aanwezig. De attracties zijn al vanaf 15:00 uur geopend.

Kermisbraderie
De Kermisbraderie is nieuw op de Tilburgse Kermis. Op de Burgemeester Broxlaan in de Spoorzone is tijdens de gehele kermis een braderie te vinden met tal van kraampjes om lekker bij te shoppen.

Ontdekstation013
Het Ontdekstation013heeft een speciaal kermisprogramma, de entree is gratis (voor sommige workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd).

Openlucht circus Harlekino
Een circus zonder tent! Alleen de tribunes en piste zodat iedereen kan genieten van het circus in de open lucht.

Taste! Sky High
Het is mogelijk om te dineren op het dak van Mercure Hotel Tilburg Centrum, op circa dertien meter hoogte! Vanaf het dakterras kan de gast op topniveau culinair genieten, met uitkijk over de belevenissen in de stad. Dát is pas dineren op hoog niveau! Aanvang diner 18.30 uur en het is uitsluitend op reservering.

Amstel Bierhal – Opening Amstel Bierhal
Tien dagen lang feest in een van de gezelligste kroegen van de Tilburgse Kermis! Dit jaar staat het unieke feestpaleis weer op de Beljon Fontein bij het Willemsplein. Op 20 juli starten ze met een exclusief openingsprogramma! Niemand minder dan Tino Martin, Henk Dissel en Wolter Kroes zullen een avondvullende show verzorgen.

REWIND FRIDAY bij Desperados Road Show Festival
Tijdens de Tilburgse Kermis komt een breed scala aan de meeste diverse en toffe attracties naar onze stad. Met op de eerste dag gelijk een toppertje: Rewind Amsterdam.

Stadhuisstraat
10 dagen lang feest in de Stadhuisstraat tijdens de Tilburgse Kermis. Leuke Nederlandstalige artiesten maken samen met de DJ’s een heerlijk gezellige sfeer waar de Stadhuisstraat om bekend staat!

Kermis te water in de Piushaven
Swingjazz op de openingsdag van de kermis in de Piushaven! Hop Lindy Hop met The Two Tones & The Swingshakers op de kop van de haven en Kathleen Willems bij Porto.

Boemel Biertuin
Tien dagen livemuziek, entertainment en heul veul speciaalbier in de binnentuin. Volkstheater De Boemel, de bleyemakerij in de Spoorzone 013 en Club Smederij maken maken er samen een heerlijk kermisfeest van in de Boemel Biertuin. De beste coverbands, de fijnste singer-songwriters, de leukste feestbands en de meest relaxte DJ’s zorgen voor een ontspannen sfeer in de fijnste binnentuin van Tilburg.

Gin Fizz Outdoor
Voor het vierde jaar op rij organiseert Gin Fizz tijdens de Tilburgse Kermis het 10 daagse evenement; Gin Fizz Outdoor! Je kan dagelijks al op tijd in de Oranjestraat terecht voor een ruime selectie Gin & Tonic en cocktails. Ook deze editie is weer helemaal gratis. Er zijn dagelijks lokale en nationale DJ’s die de beste boogie, disco, house en techno komen brengen! 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.