TILBURGSE KERMIS – WOENSDAG 25 JULI

De woensdag is zonovergoten, net als de rest van de kermis. En natuurlijk weer bomvol leuke activiteiten. Zo is er een speurtocht over het gehele kermisterrein voor kinderen van 4 t/m 14 jaar! 

Ontdekstation013
Het Ontdekstation013 heeft een speciaal kermisprogramma, de entree is gratis (voor sommige workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd).

Kermisbraderie
De Kermisbraderie is nieuw op de Tilburgse Kermis. Op de Burgemeester Broxlaan in de Spoorzone is tijdens de gehele kermis een braderie te vinden met tal van kraampjes om lekker bij te shoppen.

Kermisspeurtocht

Op woensdagmiddag kunnen kinderen van 4 t/m 14 jaar tijdens de kindermiddag op de Tilburgse Kermis meedoen met de speurtocht ‘Het kermisparcours’. In groepjes van 5 lopen zij samen met een begeleider een route door de stad. Op verschillende plekken voeren ze samen met hun groepje opdrachten uit. Voor elk goed antwoord krijgen ze punten. De groep die de meeste punten heeft ingezameld, is de winnaar.

Amstel Bierhal: Flügel Horeca Kermis Party
Kom naar de Flügel Horeca Kermis Party tijdens de Tilburgse Kermis. Op woensdag 25 juli staat de Amstel Bierhal vol gepland met stampende optredens van Pascal Redeker, Raymon Hermans en Cooldown Café. Feest mee met DJ Coenio in het grootste feestpaleis van de kermis!

Badeendenrace
De Badeendenrace Tilburg is een fundraisingevenement georganiseerd door het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg. Het hoofdonderdeel is een wedstrijd tussen 15.000 badeendjes over het water van de Piushaven in Tilburg. De eendjes worden massaal te water gelaten tussen Harboury en De Visserij vlakbij D’n Ophef over de Piushaven. De eindstreep ligt 300 meter verderop bij Villa Pastorie, waarbij de eendjes het gehele parcours op eigen kracht moeten afleggen. De enige ‘hulp’ die is toegestaan zijn de luide toejuichingen van de ‘adoptieouders’ en supporters aan de kade.

Desperados Roadshow Festival
Op 25 juli kan je genieten van bier, feest en pakkende meezingers op dé afsluiter van het Academisch jaar: de Eindejaarscantus De Zomereditie! Deze editie zal plaatsvinden in de Spoorzone tussen Club Smederij en de Hall of Fame in Tilburg. De tentamens zijn achter de rug, de zomer is begonnen dus het is de uitgelezen kans om nog één keer goed los te gaan met je vrienden, vereniging, clubgenoten, of vage scharrel(s) voordat je gaat genieten van een welverdiende vakantie! Het evenement is toegankelijk voor iedereen boven de 18 jaar. Line-up: Band with Benefits / DJ Calvin.

Gin Fizz Outdoor
Voor het vierde jaar op rij organiseert Gin Fizz tijdens de Tilburgse Kermis het 10 daagse evenement; Gin Fizz Outdoor! Je kan dagelijks al op tijd in de Oranjestraat terecht voor een ruime selectie Gin & Tonic en cocktails. Ook deze editie is weer helemaal gratis. Er zijn dagelijks lokale en nationale DJ’s die de beste boogie, disco, house en techno komen brengen! Voorkom teleurstelling en kom op tijd, tot nu toe heeft Gin Fizz Outdoor elk jaar al vroeg de steeg moeten afsluiten vanwege de drukte.
Line-up: ANYMX & Mike de Win / Bram Verschuren & Koen Zebregs / CAS AUGUST / Freddy Bonzo / Mat Zwart / Lycklama / Wax Crew. 

Kermis te Water
Badeendenshow: 15.000 knalgele badeendjes dartelen door de Piushaven. Voor het goede doel struinen ze naar de finish en nemen ze het tegen elkaar op. Een spectaculair visueel gezicht.
KadeMuzikantendag: Met onder meer Elvis meets Hazes, Kwantes Live e.a. Op kade en vlonders vanaf 17.00 uur.
Silent Disco met lasershow als afsluiting van de avond. Lange Pier 23.00 uur.

Café Philip
Bij Café Philip is het de hele kermis feest. Deze keer staan Dave Roelvink en Kruzo op het programma!

Taste! Sky High
Het is mogelijk om te dineren op het dak van Mercure Hotel Tilburg Centrum, op circa dertien meter hoogte! Vanaf het dakterras kan de gast op topniveau culinair genieten, met uitkijk over de belevenissen in de stad. Dát is pas dineren op hoog niveau! Aanvang diner 18.30 uur en het is uitsluitend op reservering.

Stadshuisstraat
Feesten met Alex, bekend van onder andere “Een Bossie Rooie Rozen”. Dat wordt gegarandeerd een gezellig feestje!

Wasted Wednesday bij PKHS
Onbeperkt bier, wijn & fris voor maar €15,- bij PKHS. Ga van 23:00 tot 04:00 uur helemaal los!

Boemel Biertuin
Tien dagen livemuziek, entertainment en heul veul speciaalbier in de binnentuin. Volkstheater De Boemel, de bleyemakerij in de Spoorzone 013 en Club Smederij maken maken er samen een heerlijk kermisfeest van in de Boemel Biertuin. De beste coverbands, de fijnste singer-songwriters, de leukste feestbands en de meest relaxte DJ’s zorgen voor een ontspannen sfeer in de fijnste binnentuin van Tilburg.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.