TILBURGSE KERMIS – ZONDAG 22 JULI

De tweede dag van de Tilburgse Kermis kan beginnen! Deze zondag wordt ook wel Blauwe Zondag gegeneerd, speciaal voor mensen die niet goed tegen de normale prikkels van de kermis kunnen. Bekijk hier het overzicht van de eerste zondag.

Blauwe Zondag
Blauwe Zondag de prikkelarme kermis van Tilburg! Blauwe Zondag is een dag speciaal voor mensen die van de kermis houden, maar niet alle prikkels die een ‘normale’ kermis met zich mee brengt als minder prettig ervaren. Blauwe Zondag biedt een prikkelarme kermis zonder geluid en licht prikkels tijdens de eerste zondag van de Tilburgse kermis (12:00 tot 14:00uur). Blauwe Zondag is een samenwerking tussen: Gemeente Tilburg en organisatie Blauwe Zondag. Blauwe Zondag is als organisatie aangesloten bij de coalitie Vanuit Autisme Bekeken.

Kermis-mis 
De traditionele kermis-mis op zondag! Om 11:00 uur bij de Autoscooter op de Spoorlaan. Na de mis is er voor iedereen een kopje koffie of thee.

Ontdekstation013
Het Ontdekstation013heeft een speciaal kermisprogramma, de entree is gratis (voor sommige workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd).

Kermisbraderie
De Kermisbraderie is nieuw op de Tilburgse Kermis. Op de Burgemeester Broxlaan in de Spoorzone is tijdens de gehele kermis een braderie te vinden met tal van kraampjes om lekker bij te shoppen.

Desperados Roadshow Festival
Café de Puinhoop met een hoop toffe artiesten waaronder Bizzey! Bekend van nummers als JA! en Traag. De volledige line-up:
17:00 uur Ramiro Diaz
18:30 uur Vince Morgana
20:00 uur Kruzo
21:30 uur Bizzey
22:30 uur Puinhoop Kollektiv
23:30 uur Franky2Times x Samuel Monthy

Boemel Biertuin
Tien dagen livemuziek, entertainment en heul veul speciaalbier in de binnentuin. Volkstheater De Boemel, de bleyemakerij in de Spoorzone 013 en Club Smederij maken maken er samen een heerlijk kermisfeest van in de Boemel Biertuin. De beste coverbands, de fijnste singer-songwriters, de leukste feestbands en de meest relaxte DJ’s zorgen voor een ontspannen sfeer in de fijnste binnentuin van Tilburg.

Amstel Bierhal – Tilburgse Levenslied Toppers
Kom op tijd naar de Amstel Bierhal want ze beginnen extra vroeg op deze éérste kermiszondag. Ze presenteren jullie een keur aan levenslied toppers zoals; Randy Schoonderwaldt, Tamara Tol, Sander Kwarten, Theodoor, Frank Smeekens en als klap op de vuurpijl Nelis Leeman. Uiteraard zal DJ Coenio ook weer van de partij zijn.

Openlucht circus Harlekino
Een circus zonder tent! Alleen de tribunes en piste zodat iedereen kan genieten van het circus in de open lucht.

Taste! Sky High
Het is mogelijk om te dineren op het dak van Mercure Hotel Tilburg Centrum, op circa dertien meter hoogte! Vanaf het dakterras kan de gast op topniveau culinair genieten, met uitkijk over de belevenissen in de stad. Dát is pas dineren op hoog niveau! Aanvang diner 18.30 uur en het is uitsluitend op reservering.

PKHS Kantine Kermis Editie
Treed binnen in de grootste en gezelligste kantine op De Tilburgse Kermis. 5 uur lang zit jij goed met de 3 halen = 2 betalen actie, op daadwerkelijk ALLES!

Stadhuisstraat
10 dagen lang feest in de Stadhuisstraat tijdens de Tilburgse Kermis. Leuke Nederlandstalige artiesten maken samen met de DJ’s een heerlijk gezellige sfeer waar de Stadhuisstraat om bekend staat!

Kermis te Water in de Piushaven
De Coronas komen 4 dagen naar Tilburg. De populairste roept u maar band zingen alles wat u maar wilt. Dit alles wordt voorafgegaan door een muzikaal programma en o.a. afgesloten met Silent Disco en een lasershow. De Coronas en Baxter op de kop van de haven en Miel on Tour bij Porto.

Gin Fizz Outdoor
Voor het vierde jaar op rij organiseert Gin Fizz tijdens de Tilburgse Kermis het 10 daagse evenement; Gin Fizz Outdoor! Je kan dagelijks al op tijd in de Oranjestraat terecht voor een ruime selectie Gin & Tonic en cocktails. Ook deze editie is weer helemaal gratis. Er zijn dagelijks lokale en nationale DJ’s die de beste boogie, disco, house en techno komen brengen! Voorkom teleurstelling en kom op tijd, tot nu toe heeft Gin Fizz Outdoor elk jaar al vroeg de steeg moeten afsluiten vanwege de drukte.

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.