TILBURGSE KERMIS – ZONDAG 29 JULI

De laatste dag! Ren nog een keer het terrein over met de Kermisrun en geniet van het afsluitende vuurwerk spektakel bij de begrafenis! 

Ontdekstation013
Het Ontdekstation013 heeft een speciaal kermisprogramma, de entree is gratis (voor sommige workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd).

Kermisbraderie
De Kermisbraderie is nieuw op de Tilburgse Kermis. Op de Burgemeester Broxlaan in de Spoorzone is tijdens de gehele kermis een braderie te vinden met tal van kraampjes om lekker bij te shoppen.

Reuzenparade
Op 29 juli is de Reuzenparade. Dit is een parade met verschillende reusachtige poppen die gebouwd zijn door reuzengenootschappen uit de omgeving. De poppen worden begeleid door orkesten. De parade start om 14.00 uur op het Pieter Vreedeplein en gaat vervolgens naar de Magazijnstraat, Willem II straat, Heuvelstraat, Monumentstraat, Stadhuisstraat, Stadhuisplein, Koningsplein, Piusstraat, Piusplein, Heuvelring, Heuvel, Pieter Vreedeplein. Om 16.00 uur is de parade afgelopen.

Kermisrun
De Tilburgse Kermisrun is een unieke loopbelevenis die voor de eerste keer dit jaar wordt georganiseerd. Op 29 juli vindt de Tilburgse Kermisrun in de binnenstad van Tilburg plaats op en rondom de grootste kermis van de Benelux. Deelnemers krijgen de kans om langs en soms zelfs door attracties te lopen en langs andere mooie plekken in de binnenstad van Tilburg. Ontdek de kermis en Tilburg op een totaal andere manier. Plezier staat centraal bij dit evenement en het gaat daarom ook niet om tijd.

Amstel Bierhal: Hollands Trots
De laatste dag wordt een echte Tilburgse afsluiter met optredens van Bas Hutten, Addie Timmermans, Frank Smeekens, John de Bever, Arjon Oostrom, Joerie Plaizier en niemand minder dan DJ Coenio. Kom op tijd want we beginnen vroeg!

Desperados Roadshow Festival
Ik Mis De Zeroes verzorgd op de laatste dag van de Roadshow de tunes. Born in the 90’s, opgegroeid in de 00’s. Ik mis de tijd van gameboy’s, pokémon flippo’s, BrE3ZaH, Al Qaida, MP3-spelers en atomic kitten. Herleef de Zeroes.

Gin Fizz Outdoor
Voor het vierde jaar op rij organiseert Gin Fizz tijdens de Tilburgse Kermis het 10 daagse evenement; Gin Fizz Outdoor! Je kan dagelijks al op tijd in de Oranjestraat terecht voor een ruime selectie Gin & Tonic en cocktails. Ook deze editie is weer helemaal gratis. Er zijn dagelijks lokale en nationale DJ’s die de beste boogie, disco, house en techno komen brengen! Voorkom teleurstelling en kom op tijd, tot nu toe heeft Gin Fizz Outdoor elk jaar al vroeg de steeg moeten afsluiten vanwege de drukte.
Line-up: Julie.

Pastels
Pastels is terug met de meest kleurrijke tunes op de zondag avond. Dit keer op de laatste avond van de Tilburgse Kermis. Sluit samen met ons de kermis af bij The Cat’s Back. Line-up: Noa Jae / Amadeus / Sueside / Tim.

Kermis te Water
Afsluitend vuurwerk: De jaarlijkse traditie die nogal wat emotie bij de kermisliefhebbers teweeg brengt. Adembenemend schouwspel. De Kracht van de nacht gecombineerd met aarde, vuur en water. Midden Piushaven ongeveer 23.00 uur
Familie van Dijk: Als het golft dan golft het goed: Eerder op de laatste zondag blijft de Piushaven blijft oneindig deinen. Alle Hits van De Dijk brengt deze sympathieke coverband met heerlijke muzikanten. In één jaar volledig doorgebroken tot ver boven de rivieren. Vlonder Lange Pier 17.00 uur
Martin Stone in concert: The Voice of Brabant neemt u mee naar heerlijke popsongs. Soul, disco, R&B, country, hollandse glorie….alles komt voorbij. Vlonder Lange Pier 17.00 uur
Silent Disco met lasershow als afsluiting van de avond. Lange Pier 23.00 uur.

Stadshuisstraat
Nog één keer pakt de Stadhuisstraat uit om de Tilburgs Kermis met glans af te sluiten. Op het 20 meter lange podium treden live artiesten op als Wilbert, Daantje, Eddy Wannebe, Leen Zijlmans en Thorsten van Lippe Biesterfeld. Kom met ons meezingen, dansje wagen en vooral feesten op de afsluiter van de Tilburgse Kermis!

PKHS Kantine
Het einde van De Tilburgse Kermis is in zicht. Sluit dit festijn in stijl af in de grootste en gezelligste kantine van hartje Tilburg. 5 Uur lang zit jij goed met onze 3 halen = 2 betalen actie, op daadwerkelijk ALLES! Line-up: T.B.A.

Boemel Biertuin
Tien dagen livemuziek, entertainment en heul veul speciaalbier in de binnentuin. Volkstheater De Boemel, de bleyemakerij in de Spoorzone 013 en Club Smederij maken maken er samen een heerlijk kermisfeest van in de Boemel Biertuin. De beste coverbands, de fijnste singer-songwriters, de leukste feestbands en de meest relaxte DJ’s zorgen voor een ontspannen sfeer in de fijnste binnentuin van Tilburg.

Afsluiting Tilburgse Kermis 2018
Een jaarlijkse traditie is de bijzondere ‘begrafenis’ van de kermis op de laatste dag van de kermis (29 juli). Vanaf de kerk op de Heuvel gaat rond 21.30 uur een bonte begrafenisstoet via Piusplein en Piusstraat naar de kop van de Piushaven. Het kermisteam van de gemeente, muzikanten en theatrale figuren begeleiden de stoet. Na het te water laten van een kermissymbool, barst het vuurwerk los tussen 22.00 en 23.00 uur. Daarna volgt een oorverdovende stilte. De kermis is niet meer. Het wachten is begonnen op volgend jaar.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.