TILBURGSE ONDERNEMER (24) MAAKT MET PLANTAARDIGE EIWITSHAKES HET VERSCHIL

928D658D-D8B5-4AAB-BC1D-2A6B0D096B2F
De 24-jarige ondernemer Joep Ooms is een nieuw merk begonnen in voedingssupplementen genaamd JOPEA. Het gaat om plantaardige eiwitshakes gemaakt op basis van erwten (peas). Het doel van Joep, alias Jopie, is om mensen te stimuleren plantaardiger te eten. Voornamelijk bij krachtsporters heerst het idee dat enkel dierlijke voedingsmiddelen bijdragen aan spiergroei en -herstel terwijl er voldoende plantaardige alternatieven zijn. Bovendien bevat plantaardig eten talloze voordelen als het gaat om gezondheid en duurzaamheid.

Het huidige voedselsysteem is volgens het RIVM niet duurzaam. Vlees en zuivel vormen de grootste milieubelasting binnen ons voedselsysteem. Juist producten die populair zijn bij (kracht)sporters. Een verschuiving van dierlijke naar plantaardige voedselproducten is het meest effectief ter verbetering van bijna alle milieuaspecten.

Bovendien wordt er meer rekening gehouden met onze biceps en triceps dan met onze belangrijkste spier: het hart. Zo geeft het voedingscentrum aan dat het risico op hart- en vaatziekten kleiner is bij een dieet met minder vlees en meer volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, fruit en plantaardige vleesvervangers. Doordat een plantaardig voedingspatroon boordevol vezels zit, neemt het risico op diabetes type II en op kanker af. Ook bevordert het een goede stoelgang en de darmfunctie én helpt het bij gewichtsbeheersing.

Voor mensen met een hogere eiwitbehoefte (vanwege sportactiviteiten) die meer plantaardig willen gaan eten, biedt JOPEA uitkomst. Een shake bevat ongeveer 25 gram eiwitten en beschikt over een compleet aminozuurprofiel rijk aan BCAA. Eigenschappen die zorgen voor optimaal spierherstel na het sporten. Ook voor mensen met diverse allergieën is de plantaardige eiwitshake interessant. Het product bevat namelijk geen lactose-, gluten-, noten- en soja houdende ingrediënten.

De plantaardige eiwitshakes zijn nu verkrijgbaar via de webshop: www.jopea.nl.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.