Tilburgse ouderen worden verrast bij de bushalte

De Wij Zijn Tilburg redactie houdt het internet nauwlettend in de gaten voor leuke Tilburgse nieuwtjes. Tijdens onze zoektocht vonden we een hartverwarmend filmpje van De Wever waarin Tim Frenken ouderen een kans geeft om van hun oude dag een nieuwe dag te maken.

In het filmpje is te zien hoe een doodnormaal bushokje aan de Hart van Brabantlaan wordt omgetoverd tot huiskamer. De huiskamer is opgedeeld in twee kanten: een moderne- en een oubollige kant. Het doel daarvan is om er achter te komen hoe vrij van geest de ouderen van tegenwoordig zijn. De ouderen mogen zelf kiezen aan welke kant ze het liefst op de bus wachten: oud en vertrouwd of modern en een beetje spannend. Tim gaat een gesprek met ze aan en verrast ze aan het einde van dit gesprek met een uitdagende vraag.. Durven de Tilburgse ouderen het aan om in plaats van met een bus, met een trike naar hun bestemming te racen?

Bekijk het filmpje hier:

Dan maken we van uw oude dag een.. ‘Een motordag!’

 

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.