TO THE BONE: THE CAT’S BACK HOTWING CHALLENGE

cats back hotting
Altijd al met je hoofd op de toekomstige Wall of Fame van The Cat’s Back willen hangen? Zo niet; dan wil je, nu je er van gehoord hebt, waarschijnlijk niets liever. En dat kan geregeld worden! Het enige wat je hoeft te doen is een, volgens de mannen van The Cat's, ‘best wel moeilijke’, hotwing challenge te voltooien: To The Bone.
Pittige competitie
Het zit zo. The Cat’s Back serveert al vanaf hun opening in 2018 excellente hotwings met blauwe kaas dip en selderij. Tijdens de challenge worden de dip en selderij achterwegen gelaten, dat zou de pijn verlichten. ,,De hotwing challenge kennen we al vanuit Amerika. Dat zijn pittige competities en dat wordt To The Bone van ons ook. We hebben al een testronde gedaan. Tijdens deze try-out heeft één proefpersoon het nét gehaald, dus hebben we de lat nog net iets hoger gelegd, want de Wall of Fame moet wel een ding zijn, als je die haalt ben je echt een baas.”
De zes hotwings – The Cat’s Back
Satan’s Piss
Om aan de hotwing challenge ‘To The Bone’ deel te nemen moet je eerst €12,50 betalen en een aansprakelijkheidsverklaring ondertekenen: ,,We gebruiken voor de heetste hotwing een zelfgemaakte saus die we ‘Satan’s Piss’ hebben genoemd. Daar zit de Carolina Reaper peper in en die kunnen, naar verluid, wel eens wat letsel veroorzaken. Daarom is de aansprakelijkheidsverklaring een must, dan ga je met je volle verstand die challenge in.” Daarna wordt er een foto van je gemaakt, voor op de Wall of Fame.. of Shame, want die heb je ook nog.
Zes wings
De uitdaging gaat als volgt. Je krijgt zes hotwings, deze zijn genummerd en op volgorde van heet naar extreem pittig gelegd. The Cat’s Back heeft samen met Heat Supply de hotsauces voor iedere wing uitgezocht. Daarnaast krijg je een glaasje melk. Je krijgt handschoentjes aan: ,,Want stel je bent klaar met eten en je wrijft in je oog of gaat naar de wc, dan ben je gewoon de lul.” aldus Sam. Vanaf dat moment heb je zeven minuten om alle hotwings weg te werken, to the bone! Als dit je binnen zeven minuten lukt zonder het glas melk aan te raken heb je gewonnen en komt jouw hoofd op de Wall of Fame in The Cat’s Back. Lukt dit niet, dan kom je op de Wall of Shame.
De winnaar krijgt niet alleen eeuwige roem, maar ook een schitterend T-shirt van To the Bone en Lagunita’s en een Growler gevuld met 1,9 liter Lagunita IPA om uit te delen.
Growler Lagunita
Bende gij zunne zotte die nie bang is voor ’n bietje heat? Dan ben je vanaf woensdag welkom om deel te nemen aan To The Bone. We zien jouw hoofd graag terug op de Wall of Fame. 

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.