Recensie: tosti frikandel speciaal van Toasty Business

Een vette hap is tijdens carnaval misschien wel het meest onmisbare ingrediënt voor een geslaagd feestje. Wie fatsoenlijk voor de dag wil komen in de polonaise zal in de inwendige mens moeten investeren. Uiteraard middels een slokje gerstenat, maar vergeet niet fatsoenlijk te eten mensen! En onderschat het belang van een stevig vetje daarbij niet. De maag heeft het in deze dagen bikkelhard nodig.

Bij Toasty Business zijn ze zich dit maar al te goed bewust en bedachten daarom speciaal voor carnaval de ‘Toasty Specioal’. Jawel, een heuse tosti frikandel speciaal. Wanneer je zoiets bedenkt dan weet je in ieder geval één ding zeker: binnen no time heb je Culisjors over de vloer. Op zeker!

De vriendelijke jongeman achter de balie begint al te glunderen wanneer de bestelling wordt geplaatst. Hij blijkt de bedenker, tosti grootmeester Tim de Groot, zelf te zijn. Met veel trots presenteert hij niet veel later een joekel van een tosti, gegarneerd met een flinke hand chips en een bakje jambalayasaus.

Een door drank lamgelegde mondhuishouding weer op gang krijgen is een spel van aanhalen en afstoten, oftewel liefkozend afwisselen met een goed pak rammel. Dat spel kent deze tosti frikandel speciaal als geen ander. De zoete curry en de kruidige brokjes frikandel, het sust en pept dat het een lieve lust is. Het krokante brood leidt naar een zalig kleffe derrie die de tot leder verworden tong nieuw leven inmasseert. Zo reanimeer je smaakpapillen, zo maak je van de kater een deugd.

De meegeleverde saus is eigenlijk niet eens echt nodig en wat aan de zoete kant. Samen met de ook al zoete curry zelfs wat teveel van het goede. Neem er liever een bakje mayonaise bij, temeer voor de echte frikandel speciaal beleving.

Toasty Specioal

Het mag de pret verder niet drukken. De tosti frikandel speciaal is een regelrechte katerkiller. Een caloriebom van jewelste en dat maakt het de ideale snack voor de bourgondische feestneus. Het is naast eerste levensbehoefte voor het houten hoofd, een uitstekende bodem om het hossen meteen weer ergens op te pakken. Een ideale combinatie voor de vicieuze cirkel die carnaval heet.

Kun je niet wachten tot de volgende recensie van Culisjors voor Wij Zijn Tilburg? Ga dan naar www.culisjors.nl!

Culisjors

Culisjors is een echte snackinspirator. Hij gaat op zoek naar de beste snacks en broodjes in Tilburg en schrijft hier recencies over. Culisjors is gastblogger voor Wij Zijn Tilburg maar heeft ook zijn eigen blog. Volg hem via www.culisjors.nl