Treasures of Tilburg – editie 2

Dat Tilburg een stad is gevuld met allerlei verborgen schatten hoef je de meiden van BRUKT. niet te vertellen. Zij hebben oog voor de mooiste tweedehands en gebruikte items. In deze maandelijkse column ‘Treasures of Tilburg’ interviewen zij Tilburgers die deze passie delen en nemen zij een kijkje in hun interieur of in hun kledingkast.

Wie: Kelly van den Bosch, Grafisch Ontwerper en bartender bij Cinecitta
Leeftijd: 25 jaar
Waar: Tuinstraat Tilburg

Treasures of Tilburg

Ze woont er net een half jaartje, hier in de binnenstad van Tilburg, Kelly van den Bosch. Afgestudeerd als Grafisch Ontwerper aan het Artez te Arnhem, daarna even het leven in Nijmegen geproefd om vervolgens na een korte pitstop bij haar ouders in ’t dorp, naar Tilburg te komen voor de liefde. En met die liefde bedoelt ze dan haar vriendje. Echter heeft ze er binnen deze korte tijd ook echt wel een nieuwe liefde bij gekregen. Tilburg en haar fijne, gemoedelijke volk.

Haar favoriete plek in Tilburg is TIEN. “Ik woon vlakbij dus ik ben er gewoon een keer langs gegaan om een kopje koffie te drinken en sindsdien kom ik er regelmatig. Niet alleen om te koffieleuten maar ook om kansen op het gebied van werk te bespreken. Zowel voor TIEN als voor mij. Dat vind ik ook zo mooi aan Tilburg, je raakt makkelijk met mensen aan de praat. Ook bij Buutvrij kom ik regelmatig en beland ik in dezelfde situatie. Of ik een vork mag lenen om hun carrotcake te verorberen in de trein haha.. Dat is geen probleem, ze gaan er gewoon vanuit dat ik ‘m toch wel terug kom brengen!”

Die plek in de Tuinstraat is dan ook een bewuste keuze. Tenminste, ze heeft heus wel meerdere plekken bekeken maar een plekje in het centrum had wel haar voorkeur boven, bijvoorbeeld, een studio buiten de ring. De kamer is klein maar de locatie is groots zullen we maar zeggen. “Ik raakte laatst met een fotograaf aan de praat die hier in de buurt woont en we hadden het erover dat dit een plek is waar de creativiteit groots is maar de mensen het niet perse heel breed hebben. Misschien tevens de reden waarom we allemaal uit onze kleine ruimtes trekken en met laptop op pad gaan naar de eerder genoemde koffietentjes.”

Treasures of Tilburg

Dat creatieve zie je ook terug in Kelly’s interieur. Een kamer van 8m eigen maken is best een opgave. Maar voor Kelly is dit geen probleem. Ik bezoek veel kringlopen maar ook platforms zoals ‘ Pinterest’ is iets waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Zelfs de ‘kamersites’ waar ze ingeschreven staat bieden inspiratie. “Er staan gewoon af en toe goed ingerichte kamers tussen. Ja, die sla ik dan op.”

Treasures of Tilburg

Het bezoeken van kringlopen is deels een bewuste keuze. Ze vind het verhaal achter bepaalde items super interessant. Ze studeerde zelfs af met een aantal gevonden prentjes die ze terug leidde naar de oude eigenaresse. Of die keer dat ze met een mok met de naam ‘Henk’ in haar handen stond. “Ja, dan zie ik al helemaal hoe hij eruit ziet en van wie hij die mok heeft gekregen.”

Een pronkstuk in haar interieur heeft zo’n soortgelijk verhaal. Een bordje met ‘Amsterdam’ erop dat ze heeft opgehaald bij een oude vrouw in Breda. ‘Sta ik daar in zo’n volksbuurt om een bordje van 4 euro op te halen. Maar die moet ik dan hebben. Ik denk dat zo’n vrouw dan ook denkt, wat moet die meid daar nou weer mee? Maar dat is toch heerlijk?”

Treasures of Tilburg

Haar Klippan-bank van de Ikea hoopt ze ooit ook te kunnen vervangen door een vondst met een verhaal. Er wordt nu vooral nog veel gedroomd want de kamer is klein. Maar die vintage bank, die komt er. En oh ja, ook nog zo’n standaard voor een diaprojector. Want daar kun je zo leuk van die plantjes opzetten. Wij zien het helemaal voor ons. En Kelly, geef ons gerust een belletje als je nog een keer groter gaat wonen. We komen met alle liefde naar je nieuwe bank kijken.

Liefs,

TEAMBRUKT.

Heb jij een interieur of een kledingkast vol met tweedehands parels? Laat het team BRUKT. weten! Of ben je juist op zoek naar meer toffe gebruikte items? Ga dan naar de webshop en sla je slag. www.brukt.nl | info@brukt.nl

Brukt

Heb jij een interieur of een kledingkast vol met tweedehands parels? Laat het team BRUKT. weten! Of ben je juist op zoek naar meer toffe gebruikte items? Ga dan naar de webshop en sla je slag. www.brukt.nl | info@brukt.nl