Treasures of Tilburg – editie 3

Dat Tilburg een stad is gevuld met allerlei verborgen schatten hoef je de meiden van BRUKT. niet te vertellen. Zij hebben oog voor de mooiste tweedehands en gebruikte items. In deze maandelijkse column Treasures of Tilburg, interviewen zij Tilburgers die deze passie delen en nemen zij een kijkje in hun interieur of in hun kledingkast.

Wie: Glenn Markesteijn
Leeftijd: 28 jaar
Waar: Goirkestraat
Werk: Schrijver

treasures of tilburg

Glenn Markesteijn woont sinds 8 jaar in Tilburg. In 2016 behaalde hij zijn bachelordiploma aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht maar hij bleef zijn gehele studieperiode in Tilburg wonen. Glenn is schrijver van theaterteksten en poëzie. Zo heeft hij bijvoorbeeld een groot deel van de Tilburgse Revue geschreven die in januari 2018 in de stadsschouwburg in Tilburg speelt. Tegenwoordig woont hij samen met de, volgens hem, allerliefste en mooiste vrouw ter wereld. Haar naam is Yvette Hooijman en zij is eigenlijk het brein achter de inrichting en styling van hun stekkie. (Dit moesten we vermelden van Glenn anders mochten we deze column niet plaatsen)
treasures of tilburg

“Tilburg is voor mij een mooie mix van oerlelijk en prachtig. De rauwe uitstraling spreekt mij aan, het geeft me het gevoel dat alles kan en mag en dat wij (de jongeren) de stad verder mogen ontwikkelen. In bijvoorbeeld Utrecht is alles me te massaal en gemaakt. Eén van mijn favoriete plekken in Tilburg is dan ook de Spoorzone. Een goede mix van oud, nieuw, gemaakt, kapot, rauw en toch verfijnd. Deze omgeving werkt voor mij super inspirerend. Overal zie ik verhalen en personages. Vorig jaar heeft Anne van der Steen een tekst van mij geregisseerd en die speelde hier op locatie. Dat was zo vet”

Glenn en Yvette zijn per ongeluk beland in deze historische Goirkestraat. “We gingen kijken bij een appartement aan het Wilhelminapark. Deze woning beviel ons helaas niet. De makelaar zei dat hij nog wel een ander leuk pandje in de buurt wist. Dus we liepen achter hem aan naar de Goirkestraat. Toen we binnenstapten viel onze mond open. Ik dacht eigenlijk dat we het nooit zouden kunnen betalen maar dat viel mee. Bij mijn blik op het glas-in-loodraam boven de serre was ik verkocht. We hebben direct ja gezegd. De volgende dag gingen we nog een keer kijken en dachten: “Hoe gaan we dit eigenlijk inrichten? De ruimte is zo karakteristiek. Staan onze tweedehands meubels hier wel?”
Treasures of tilburg

Veel van de meubels en accessoires zijn dus tweedehands, toch koopt Glenn tegenwoordig niet vaak meer spullen in kringloopwinkels. “Het zoeken naar leuke items vind ik nog altijd leuk. Vooral als je iets unieks vindt. Ik vind het alleen zo jammer dat alle ‘kringloopwinkels’ hun prijzen verviervoudigd hebben de afgelopen jaren. Toen ik hier net kwam wonen ging ik samen met een vriend met een winkelwagentje van de Appie naar een kringloopwinkel om spullen te kopen voor mijn kamer. Voor 5 tientjes zat het karretje vol met echt mooie spullen. Bovenop lag zelfs een soort houten ligstoel. Mensen keken ons wel raar aan toen we met het karretje terug naar huis liepen”.

Een echt pronkstuk in huis hebben ze niet. Glenn vindt dat er niet iets uitspringt, maar dat het geheel zo gezellig is. “Een zooitje van leuks” noemt hij het. Als hij dan toch iets moet kiezen gaat hij voor het lichtblauwe buikkastje. “Die vond ik op Marktplaats, maar toen was het nog gewoon bruin. Yvette en ik hebben het samen helemaal opgeschuurd en blauw gespoten. Dat deden we wel met meer spullen, maar deze is echt goed gelukt. Dit kastje is gewoon zo leuk, omdat hij echt door ons is gemaakt. Al zou iemand er 1000 euro voor bieden dan zou ik hem nog niet wegdoen.” Lief he? (als iemand dit leest en er 1000 euro voor over heeft dan kun je stiekem toch contact met Glenn opnemen)
Treasures of tilburg

En voor dat pronkstuk Glenn, daarvoor kun je natuurlijk altijd bij BRUKT. terecht. We helpen je graag aan een eyecatcher met een verhaal. You’re welcome..

Liefs,

TEAMBRUKT.

Heb jij een interieur of een kledingkast vol met tweedehands parels? Laat het team BRUKT. weten! Of ben je juist op zoek naar meer toffe gebruikte items? Ga dan naar de webshop en sla je slag. www.brukt.nl | info@brukt.nl

Brukt

Heb jij een interieur of een kledingkast vol met tweedehands parels? Laat het team BRUKT. weten! Of ben je juist op zoek naar meer toffe gebruikte items? Ga dan naar de webshop en sla je slag. www.brukt.nl | info@brukt.nl