Treasures of Tilburg – editie 1

Dat Tilburg een stad is gevuld met allerlei verborgen schatten hoef je de meiden van BRUKT. niet te vertellen. Zij hebben oog voor de mooiste tweedehands en gebruikte items. In deze maandelijkse column ‘Treasures of Tilburg’ interviewen zij Tilburgers die deze passie delen en nemen zij een kijkje in hun interieur of in hun kledingkast.

Simone (34) woont al zo’n 8 jaar op de benedenverdieping van een prachtig pand in de Korte Schijfstraat. ‘Dit is mijn tweede huis binnen Tilburg en ik wil hier eigenlijk nooit meer weg’ zegt Simone vol enthousiasme. Simone komt oorspronkelijk uit Loon op Zand maar door haar werk in Tilburg was de stap om te verhuizen zo gemaakt. Eerst een huisje op het Lieve Vrouweplein en nu een benedenverdieping in de Korte Schijfstraat. De Korte Schijfstraat is een bewuste keuze. Ze woont dichtbij haar werk, midden in het centrum en houdt van de gezellige drukte die deze plek met zich meebrengt.

Ondanks het feit dat ze midden in het centrum zit geniet ze ook van de rust. ‘Ik zit midden in de drukte, maar ook net erbuiten, mijn tuin is bijvoorbeeld een oase van rust. Daar hoor je niks.’ Als Simone het centrum van Tilburg induikt zijn er voor haar een aantal plekken waar ze het liefst komt. ‘Ik vind de relatief nieuwe plekken van Tilburg het leukst om te bezoeken. De Spoorzone bijvoorbeeld, daar gebeurt van alles. En tegenwoordig ben ik ook veel te vinden aan de Piushaven. Ik vind het leuk om nieuwe plekken te ontdekken die nog niet bekend zijn bij iedereen.’

Maar het fijnste aan Tilburg vindt ze de gemoedelijkheid. Iedereen kan het goed met elkaar vinden en er is vrijwel nooit iets aan de hand. ‘Lekker binnenlopen bij de buren bijvoorbeeld, voor een kop koffie, dat kan gewoon in Tilburg.’ Haar sociale leven speelt hier ook grotendeels af. ‘Ik wil hier denk ik nooit meer weg, ik zou alles en iedereen onwijs gaan missen!’
Treasures of Tilburg

Binnenloop bij haar thuis schroomt ze dan ook niet. Het grote pand met karakteristieke trekken is een echte eyecatcher. De ruimte is opgedeeld in drie delen, gescheiden door prachtige schuifdeuren ingelegd met glazen ramen. ‘Ik hou van de originele onderdelen aan het huis, het maakt het uniek en eigen.’ Diezelfde eigenheid wordt ook doorgevoerd in de inrichting. Ze heeft niet een specifieke stijl en inspiratie haalt ze ook niet ergens vandaan. Ze gaat dan ook nooit op zoek naar een product in het bijzonder. Ze moet een nieuwe aanwinst gewoon zien, voelen, er van gaan houden. ‘Soms vind ik iets waar ik in eerste instantie geen plekje voor hebt maar dan creëer ik dat gewoon. Als ik iets wil hebben, dan komt het er ook.’

Treasures of TilburgNieuwe spullen vind je bijna niet in het interieur van Simone. Daar zoekt ze ook niet naar. Ze vindt het over het algemeen leuker om spullen aan te schaffen die ze op de kop kan tikken voor een paar euro. Gebruikte producten hebben volgens haar meer geleefd en dat maakt deze producten unieker. ‘Ik vind het fijn om te weten dat iets in mijn huis niet bij iedereen thuis staat, dat is ook maar saai.’

Opknappen is dan ook een onderdeel dat bij Simone samengaat met de aanschaf van tweedehands spullen. Ze maakt regelmatig iets anders van de spullen en geeft ze daardoor een nieuwe functie. Meestal komt die drang omhoog in de lente. ‘Elk jaar is het hetzelfde liedje. Als de lente haar intrede maakt moet alles anders in mijn interieur, lichter en frisser. Dat is soms zo erg dat ik er niet van kan slapen!’

Echter zijn er een aantal spullen in haar interieur die geen opknapbeurt nodig hebben. Zo laat ze haar pronkstuk zien, een tweedehands, gouden kandelaartje dat ze voor €1,50 ergens op de kop heeft getikt. Het heeft een plekje op de schouw gekregen en ze is er nog elke dag blij mee. Ook de witte hangstoel die ze destijds voor 250 gulden heeft gekocht is een pronkstuk dat al jaren een vaste plek heeft in haar wisselende interieur. Dat is zo’n item dat vorige maand een likje verf heeft gekregen, want ja, die lente he?!

Treasures of TilburgSimone haar favoriete aankoop ooit was een rood bad op pootjes. ‘Dat was het mooiste bad wat ik ooit had gezien. Ik heb hem destijds met mijn ouders ergens in Friesland opgehaald. Ik heb hem toen gekocht met het idee dat ik mijn badkamer zou verbouwen. Maar het bad heeft jaren op zijn kant in mijn schuur gestaan. De badkamer is nog steeds hetzelfde en het bad heb ik uiteindelijk toch maar weer doorverkocht. Met pijn in mijn hart, eeuwig zonde en het doet nog steeds een klein beetje pijn als ik er aan denk..’

Brukt

Heb jij een interieur of een kledingkast vol met tweedehands parels? Laat het team BRUKT. weten! Of ben je juist op zoek naar meer toffe gebruikte items? Ga dan naar de webshop en sla je slag. www.brukt.nl | info@brukt.nl