TWEEDE EDITIE ZOMERSMAAK BIJ STADSTUINDERIJ PIUSHAVEN

ZomerSmaak Stadstuinderij 27 juni 2019 Freddie de Roeck _14
StadsTuinderij Piushaven organiseert deze zomer, in samenwerking met 013 Food, vier smaakvolle zomerse lokale streekmarkten c.q. -proeverijen, genaamd ‘ZomerSmaak’. Elke laatste donderdagavond van de maand tussen 18.00u tot 21.00u kunnen liefhebbers lekker en lokaal voedsel proeven én kopen bij de kramen en karren van streekboeren/-producenten uit de buurt én aanschuiven aan lange tafels op het sfeervolle groene marktplein om de verse aankopen te nuttigen.


Franse streekmarkt taferelen in de Piushaven
De eerste editie op 27 juni was een succes! Ruim 200 liefhebbers genoten van Franse streekmarkt taferelen in de Piushaven. De volgende editie is op donderdag 25 juli. Ook op 29 augustus en 26 september kan iedereen komen proeven en smullen van o.a. ambachtelijke kaas, wijn, bier, brood, crêpes, pizza, thee, koffie, ijs, biologisch vlees, plukfruit en verse soep. Lekker én gezellig!

De StadsTuinderij wil met deze avondproeverijen 013Food, StadsTuinderij Piushaven én lokale boeren/producenten meer bekendheid geven en meer streekproducenten aan de tuin verbinden. Tevens de stadsbewoners direct in contact brengen met lokale boeren/producenten en hun producten. Vers en dichtbij is goed en gezond, en zeker ook lekker én gezellig.

Geniet elke editie van sfeervolle akoestische live-muziek
Tijdens het shoppen en proeven kunnen bezoekers genieten van alle lekkernijen én van sfeervolle liveoptredens. Elke maand een andere artiest en stijl.
25 Juli speelt de Tilburgse jonge singer-songwriter Nick Pilmeyer. Nederpop met een scherpe tong, een vintage stijl en een nieuwe sound. Eigenzinnig en humoristisch.
           
Over 013 Food
Voeding geven aan duurzaam leven. Onder die noemer draagt 013 Food bij aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden Brabant. Dat doet 013 Food door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten. De foodprojecten die 013 Food ondersteunt richten zich op duurzame productie, het vergroten van bewustzijn met betrekking tot de waarde van voedsel en het voorkomen van voedselverspilling. Tot de partners van 013 Food behoren uiteenlopende food-initiatieven, bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, stichtingen en andere partijen. 

www.013food.nl

Voor meer informatie en het volledige programma zie www.stadstuinderijpiushaven.nl/activiteiten/zomersmaak

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.